IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Hasbro започва годината предпазливо

Въпреки това гигантът в производството на играчки вижда поводи за оптимизъм в края на 2023 г.

22:56 | 16.02.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Jeenah Moon/Bloomberg
Снимка: Jeenah Moon/Bloomberg

Прогнозата на Hasbro за 2023 г. може да се усеща като дежавю. Поне в началото.

Производителят на играчки днес обяви резултатите си за четвъртото тримесечие, като същевременно даде консервативна прогноза за годината, повтаряйки скромните очаквания, които имаше в началото на 2022 г.

Hasbro обаче запазва известен оптимизъм, посочвайки ключови добри новини, свързани с разрастващото се гейминг подразделение Wizard of the Coast, в което попада известното заглавие Dungeons & Dragons, и изтъква и плана си за преобръщане на бизнеса, обявен през октомври.

Цената на акциите на компанията нарасна с 3%.

Hasbro прогнозира, че годишните ѝ приходи ще се свият през 2023 г., но каза, че по-голямата част от спада ще се усети през първата половина на годината. Гигантът очаква годишните му приходи да запишат едноцифрен спад, което не отговори на прогнозата на Wall Street. Анализатори, анкетирани от Refinitiv, очакваха 2,2% ръст на приходите.

Индустрията за играчки като цяло се сблъсква със забавяне. Mattel беше по-оптимистична от Hasbro с настъпването на 2022 г. и се надяваше, че празничният сезон в края на годината ще тласне нагоре потъващите продажби. Но въпреки тази увереност, компанията се представи по-слабо в продажбите на потребителски продукти през четвъртото си тримесечие.

Главният изпълнителен директор Крис Кокс заяви пред анализатори, че очаква забавящото се потребителско търсене, което натежа на тазгодишните продажби, за се запази и през първите три тримесечия на 2023 г., но той се надява на по-добро представяне през последното тримесечие.

Освен това Кокс коментира, че Hasbro ще се подготви за пускането на продуктова линия в ценовия диапазон от 20 до 30 долара – по-евтина опция, с която да достигне до по-притеснените от инфлацията потребители.

В индустрията за играчки „всичко под 30 долара се представя особено добре. Всичко над тази сума се представя изключително слабо“, коментира изпълнителният директор на UBS Арпине Кочарян.

Hasbro се надява, че нови премиери като експанжъните на игрите Dungeon & Dragons и Magic: The Gathering ще се отплатят и ще компенсират забавянето на продуктовите продажби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:56 | 16.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още