IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бутилки вино за над 4 млн. долара бяха продадени на търг в Сингапур

Търгът обаче не успя да достигне предварителните оценки заради провал в продажбата на бутилки уиски

14:45 | 18.10.23 г.
72-годишноto сингъл малц уиски Macallan в декантер Lalique. Снимка: Acker Wines Facebook Page
72-годишноto сингъл малц уиски Macallan в декантер Lalique. Снимка: Acker Wines Facebook Page

Най-старият търговец на вино в САЩ проведе първия си търг на живо в Сингапур в събота, опитвайки се да се възползва от нарастващия интерес на Азия към скъпи реколти, пише Bloomberg.

Вместо това продажбата на аукционната къща за вино Acker не отговори на прогнозите, донасяйки само 5,8 млн. сингапурски долара (4,2 млн. щатски долара), като резултатите не бяха обявени до вторник. Стойността на лотовете беше оценена на 7,5 млн. сингапурски долара.

В търга имаше над 600 лота, които включваха бутилки от реновирани винарни от Бордо, Калифорния и др., както и шампанско, уиски от Шотландия и Япония.

Около 250 души са посетили събитието. Първоначалният интерес е бил толкова висок, че потенциалните купувачи в Сингапур са били включени в списък с чакащи, за да се опитат да се доберат до залата за търга, което е и подхранило очакванията за активно наддаване. Резултатите обаче са смесени, като някои от топ лотовете са привлекли слаб интерес. 72-годишно сингъл малц уиски Macallan в декантер Lalique е останало непродадено, както и 35-годишно сингъл малц японско уиски Karuizawa в изумредена бутилка с изображение на гейша.

От друга страна, редица бутилки вино достигнаха забележителни цени между 25 хил. и 53 хил. сингапурски долара.

„Имаме страхотно ядро в Хонконг“, казва Джон Капон, председател на Acker. Но „фокусът определено е Сингапур и околните региони като Малайзия, Индонезия, дори Тайланд“.

Продажбата на Acker предшества дългоочаквания търг на Sotheby’s, който ще се проведе в Хонгконг от ноември. Тайванският милиардер Пиер Чен ще продаде около 25 хил. бутилки на приблизителна стойност 50 млн. долара в серия от пет търга по света, които ще се проведат през следващата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:45 | 18.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още