IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Групата LVMH с нови промени в ръководството

Антоан Арно, син на Бернар Арно, се оттегля от ежедневното управление на луксозната марка мъжки облекла Berluti

18:00 | 22.11.23 г.
Автор - снимка
Редактор
Антоан Арно. Снимка: Bloomberg
Антоан Арно. Снимка: Bloomberg

Антоан Арно, един от петте деца наследници на председателя и главен изпълнителен директор на LVMH Бернар Арно, ще се оттегли от ежедневното управление на луксозната марка мъжки облекла Berluti през януари, давайки начало на промяна в ръководството в няколко бранда на групата, съобщава Ройтерс.

Арно, който отговаря за имиджа и околната среда в LVMH и на когото се приписват преговорите за голямата сделка за спонсорство на Олимпийските игри в Париж през следващото лято, ще остане председател на Berluti, която управлява от 2012 г., както и на Loro Piana.

„От своето наследство като специалист по обувките Berluti измина дълъг път, за да се превърне в пълноценен бизнес за мъже“, каза Тони Белони, управляващ директор на групата LVMH.

Berluti ще създаде дизайна на облеклата на френските отбори за откриването на летните Олимпийски и Параолимпийски игри, издигайки профила на луксозната марка за мъжко облекло, известна с обувки от гладка естествена кожа и костюми по поръчка.

Жан-Марк Мансвелт, главен изпълнителен директор на историческия бранд за бижута Chaumet, ще стане главен изпълнителен директор на Berluti, а Чарлз Люнг, главен изпълнителен директор на марката за бижута Fred, ще стане главен изпълнителен директор на Chaumet. Групата ще търси наследник на Люнг, който наскоро предизвика шум, представяйки бижута от висок клас с диаманти, създадени в лаборатория.

Всичките пет деца на Бернар Арно заемат важни позиции в LVMH, като всеки един от тях бива следен внимателно за всякакви признаци дали няма да изпревари останалите, за да наследи един ден 74-годишния изпълнителен директор, който не е посочил, че планира да се оттегли скоро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:00 | 22.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още