IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon търси старши директор за филмовото си студио

Компанията се нуждае от човек с опит след напускането на ключови кадри

15:46 | 18.08.22 г.
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Американският гигант Amazon.com търси старши директор за филмовото си студио, за да помогне за ръководството на разрастващото се подразделение за развлечения, обръщайки се към конкуренцията в търсене на опитен човек от Холивуд, пише Wall Street Journal.

Amazon Studios е провела разговори с няколко холивудски лидери за позицията, включително с филмовия директор на Netflix Скот Стубър – един от най-влиятелните и известни директори в индустрията, твърдят източници, запознати с въпроса.

Не е ясно дали преговорите продължават. Стубър е един от няколкото кандидати, които са говорили с Amazon за позицията, допълват източниците. По думите им компанията е разговаряла и с бившия директор на Paramount Pictures Ема Уотс за позицията.

Разговорите между Amazon и Стубер, както и останалите, се водят на фона на промените в позициите във Холивуд и новите уязвимости в доминиращата стрийминг услуга в индустрията. В Netflix, където Стубър помогна за затвърждаване на статута на компанията като водещ играч, той съблюдава подразделение, което е създало десетки филми, включително „Ирландецът“ на Мартин Скорсезе и високобюджетния „The Gray Man”.

Netflix подсказа, че има известни проблеми, докато конкурентната Walt Disney Co. инвестира значителни суми за съдържание и успя да надмине услугата по брой абонати. Световният растеж на Netflix се забави, което я накара да свие разходите и да ограничи някои операции. Директорите в Amazon през последната година похарчиха милиарди долари за допълването на услугата Prime, залагайки на звезди, за да привлекат абонати.

В две поредни тримесечия Netflix записа спад на абонатите, докато се бори с все по-голямата конкуренция, а инфлацията оказва натиск върху потребителските разходи. Отдръпването на абонатите доведе до близо 60% спад на цената на акциите на компанията тази година. Netflix търси нови източници на приходи, за да компенсира понижението, включително работи по пускането на включваща реклами стрийминг услуга.

Мениджърският недостиг в Amazon се оформи тази пролет след напускането на Майк Де Лука и Пам Абди, директори на MGM, които сега са в Warner Bros. Discovery. През март Amazon финализира придобиването на филмовото и телевизионно студио MGM за 6,5 млрд. долара.

Според източници, запознати с въпроса, ръководителят на Amazon Studios Дженифър Салке и старши вицепрезидентът Майк Хопкинс следят търсенето.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още