IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Да ти свърши розовото заради „Барби“ 

Използваха толкова боя, колкото имахме, казва Лорън Прауд от производителя на бои Rosco

16:14 | 05.06.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Warner Bros
Снимка: Warner Bros

Ако ще правите филм за Барби, направете го розов, много розов - толкова розов, че да унищожи световните запаси от розова боя на цяла компания. Точно това се е случило по време на продукцията на новия филм за Барби на Warner Bros., твърди компанията, която е снабдявала сценографите.

Според Architectural Digest пропорциите на снимачната площадка на новия филм за Барби вече са с повече от една пета по-малки от обичайните. Как иначе актьорите Марго Роби и Райън Гослинг ще изглеждат толкова удължени като пластмасовия модел на куклата? И въпреки смалените пропорции на снимачната площадка са били необходими толкова много розови и лилави бои, че производителят очевидно е имал проблеми с доставките.

Дизайнерката на продукцията на филма Сара Грийнууд отиде по-далеч в интервю за специализираната медия, като дори заяви: „Светът вече изчерпа розовото".

Последствията може би не са били толкова драстични във филма на режисьорката Грета Гъруиг. Въпреки това лентата „Барби", в която не само стените и таваните, но дори краката на столовете и плотовете на масите блестят в ярко розово, изразходва много от съответната боя.

Веригата на доставките и метеорологичните условия влияят на производството на боя

Лорън Прауд от производителя на бои Rosco, който е доставил на снимачната площадка ярко розовото, потвърждава пред Los Angeles Times: „Използваха толкова боя, колкото имахме". Тя е цитирана да казва: „Имаше такъв недостиг". И още: „Тогава им дадохме всичко, което можехме“. 

Прауд обаче пояснява, че условията също са били специални. Първо, защото продуктът, който е бил в недостиг, е бил специален флуоресцентен розов цвят. Второ, защото боята е била необходима в момент, когато производителят е страдал от прекъсванията на международната верига за доставки, причинени от пандемията от коронавируса - а силните студове в Тексас през 2021 г. са унищожили суровините за производството на боята.

Въпреки тези проблеми филм за Барби с по-малко крещящо розово не е бил опция за режисьорката Гъруиг. „Исках розовото да е много ярко и всичко да е почти прекалено", казва тя пред Los Angeles Times. И добави, че в крайна сметка не е искала да забрави „това, което толкова много ме вълнуваше в Барби, когато бях малко момиче".
Кадър от филма. Източник: WB	Кадър от филма. Източник: WB
Въпреки че сюжетът на филма е малко загадъчен в месеците преди премиерата му на 21 юли, неотдавнашният трейлър показва Марго Роби в ролята на Барби и Райън Гослинг като Кен по време на приключение извън Барбиленд и в „реалния свят".

Трейлърът показва Уил Феръл в ролята на ръководителя на Mattel и главния злодей на филма. „Барби" разполага със звезден актьорски състав, който включва още Симу Лиу, Дуа Липа, Хелън Мирън, Исса Рей и др. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:15 | 05.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още