IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Аргайл: Супершпионин“ е най-гледаният филм в българските кина този уикенд

След три седмици начело на класацията „Пчеларят: Смъртоносна присъда“ с Джейсън Стейтъм отстъпва първата позиция

17:36 | 05.02.24 г.
Снимка: Universal Pictures
Снимка: Universal Pictures

Шпионската екшън комедия „Аргайл: Супершпионин“ е най-гледаният филм у нас през последната седмица, сочат обобщените данни на киносалоните. Той е привлякъл 7081 зрители и приходи от 100 740 лв. Брайс Далас Хауърд влиза в ролята на Ели Конуей – уединена авторка на поредица от шпионски романи, чиято идея за блаженство е нощ, прекарана у дома пред компютъра в компанията на нейната котка Алфи. Но когато измисленият сюжет на последната ѝ книга, който се върти около тайния агент Аргайл и мисията му да разкрие опасен синдикат, започва напълно да се припокрива със секретните действия на реална шпионска организация, спокойните вечери у дома остават част от миналото. Във филма участват още Хенри Кавил, Дуа Липа, Сам Рокуел, Брайън Кранстън и Самюъл Джаксън.

На второ място остава екшънът „Пчеларят: Смъртоносна присъда“ с Джейсън Стейтъм. Разказът за бивш агент на свръхсекретна организация, който е готов да отстрани и президента на САЩ заради корупция, е по екраните у нас от четири седмици и вече е гледан от общо 47 168 зрители, генерирайки приходи от 631 695 лв.

На трето място е романтичната комедия „Обичам да те мразя“ със Сидни Суини и Глен Пауъл. Филмът е на екран от 12 януари и за този период е привлякъл 34 764 зрители и е генерирал приходи в размер на 446 588 лв.

Четвърти е номинираният за „Оскар“ в 11 категории филм на Йоргос Лантимос „Клети създания“ с Ема Стоун в главната роля. Адаптация по едноименния роман на Алистър Грей, филмът разказва историята на Белла Бакстър, върната към живота от необичайния учен Богуин Бакстър (Уилям Дефо), когото Белла нарича Бог. Преминавайки през различни приключения, тя открива своето място в света, трупайки знания и житейски опит. Филмът е гледан от 20 974 зрители у нас от премиерата си на 19 януари насам и е генерирал приходи в размер на 279 337 лв.

На пето място тази седмица е анимацията „Снежни топки“, която разказва за малко селце, в което децата решават да си организират бой със снежни топки по време на ваканцията. Покрай играта се изследва значението на приятелствата в детството. Филмът е гледан от 3009 зрители и е привлякъл приходи в размер на 33 074 лв.

Шести сред най-гледаните филми тази седмица е „Уонка“ с Тимъти Шаламе. Филмът е на екран от осем седмици и е генерирал приходи от 786 058 лв., привличайки 64 552 зрители.

На седмо място остава анимацията „Патешки истории“, която вече е гледана от общо 54 658 зрители и е донесла приходи в размер на 673 840 лв.

На осмо място е американският трилър с Мартин Фрийман и Джена Ортега  „Момичето на Милър“. Двамата са в ролите на професор и студентка, които влизат в сложна връзка заради творческа задача. Филмът е на екран от две седмици и е гледан от 7810 души, генерирайки приходи от 98 045 лв.

Девети е супергеройският „Аквамен и изгубеното кралство“, който в класацията от седем седмици и за този период е донесъл приходи от над 1,5 млн. лв., привличайки близо 102 хил. зрители.

На десето място е българският „Чума“, вдъхновен от разказа на Йордан Йовков „През чумавото“. Филмът е гледан от 16 897 зрители, донасяйки 202 138 лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:36 | 05.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още