IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Собствениците на Манчестър Юнайтед обмислят продажбата на дял в клуба

Дискусиите продължават и не е сигурно дали американските собственици ще одобрят подобна продажба

19:30 | 17.08.22 г.
Автор - снимка
Създател
Семейство Глейзър. Снимка: Bloomberg L.P.
Семейство Глейзър. Снимка: Bloomberg L.P.

Семейство Глейзър ще обмисли продажбата на миноритарен дял във английския футболен клуб Манчестър Юнайтед, съобщава Bloomberg, цитирайки източници, запознати с темата. Американската фамилия ще предприеме подобни мерки на фона на засилващия се натиск от страна на феновете за прехвърляне на собствеността на друг инвеститор.

Настоящите собственици на клуба, спечелил три купи на Шампионската лига на УЕФА, са провели предварителни разговори за възможността за привличане на нов инвеститор, добавят източниците.

Семейство Глейзър все още не е готово да отстъпи контролния дял в Манчестър Юнайтед, който може да бъде оценен на около 5 млрд. паунда (6 млрд. долара), твърдят източниците.

Дискусиите продължават и не е сигурно дали Глейзър ще одобрят окончателно продажбата на миноритарен дял в клуба.

Манчестър Юнайтед е едно от най-известните имена в световния футбол, но в момента е в криза на фона на гневните призиви от страна на феновете настоящите собственици на клуба да се оттеглят.

В годишната си класация тази година Forbes оцени Манчестър Юнайтед, с неговата огромна глобална фенбаза, като третият най-ценен футболен клуб в света, на стойност 4,6 млрд. долара, изоставайки единствено от испанските гиганти Реал Мадрид и Барселона.

По-рано през деня американският милиардер и предприемач Илон Мъск написа в Twitter, че купува отбора, след което обаче добави в друг туит, че се шегува. „Не, това е дългогодишна шега в Twitter. Няма да купувам никакви спортни клубове“, пише в друг туит Мъск, след като беше попитан от потребител дали мисли сериозно да купи Манчестър Юнайтед.

Мъск добави, че все пак, ако възнамерява да купи някой отбор, това ще е именно Манчестър Юнайтед. „Те бяха моят любим отбор като дете“, добавя той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Спорт виж още

Коментари

Финанси виж още