IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британската JD Sports се прицелва във френския си конкурент Courir

Обсъжданата цена на придобиване възлиза на 520 млн. евро

16:25 | 09.05.23 г.
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Британската верига JD Sports Fashion води ексклузивни преговори за закупуването на френския си конкурент Courir на стойност 520 млн. евро, продължавайки да се разширява в континентална Европа и засилвайки съперничеството си с Frasers Group, предава Bloomberg.

Британската компания заяви във вторник, че е започнала преговорите за закупуването на Courir от Equistone Partners Europe за 325 млн. евро в кеш и 195 млн. евро в дълг. Продажбата е обект на регулаторно одобрение и изисква консултативен процес с представители на служителите.

JD Sports се конкурира с веригата Sports Direct на Frasers за повече разширяване в Европа. Sports Direct искаше да купи френската конкурентна верига Go Sport от синдика ѝ, но изгуби пред Intersport.

Equistone купи Courir от Go Sport през 2018 г. Веригата има годишни продажби от 610 млн. евро и дейност в шест европейски страни.

Акциите на JD Sports поскъпнаха с 2,9% в сутрешната търговия във вторник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:26 | 09.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Спорт виж още

Коментари

Финанси виж още