IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Забавяне на търсенето помрачи прогнозите на Under Armour

По-големите отстъпки изяждат маржовете на печалба на компанията

16:22 | 09.05.23 г.
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Компанията за спортни дрехи Under Armour прогнозира във вторник годишни продажби и печалба под очакванията на Wall Street, сигнализирайки, че упоритата инфлация засяга търсенето, а по-големите отстъпки изяждат маржовете на печалба. Това изпрати цената на акциите на компанията с 5% надолу преди началото на борсовата търговия, съобщава Ройтерс.

Докато опасенията за рецесия в САЩ растат, потребителите, внимаващи за цените, ограничават разходите по излишните продукти като стоки за дома, дрехи и електроника, за да се фокусират върху най-важното.

Резултатите на производителя на дрехи контрастират с тези на конкурента Nike и на Lululemon Athletica, които отчитат стабилно търсене на продуктите си през последното тримесечие въпреки излишния инвентар.

Брутните маржове са се свили с 310 базисни пункта до 43,4%, след като компанията е предложила по-високи намаления и промоции, за да се отърве от излишните продукти.

Приходите през четвъртото тримесечие са надминали оценките, подкрепени от 3% ръст на най-големия пазар на компанията – Северна Америка. В същото време приходите в Азиатско-Тихоокеанския регион са скочили с 31% на валутно неутрална база.

Продажбите от спортни обувки са се увеличили с 27%, а на дрехи – само с 1%. Продажбите на аксесоари обаче са се свили с 1%.

Компанията очаква нетните продажби за фискалната 2024 г. да останат без промяна или леко да се повишат, докато оценките на анализаторите са за ръст от 3,7%.

Under Armour очаква още печалбата на акция да е между 47 и 51 цента през 2024 г. Анализаторите очакват печалба от 61 цента, показват данни на Refinitiv.

Нетните приходи са се повишили със 7,5% до около 1,40 млрд. долара през тримесечието до 31 март спрямо средната оценка на анализаторите за 1,36 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:22 | 09.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Спорт виж още

Коментари

Финанси виж още