IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Shein разширява брандовете си с британската марка Missguided

Онлайн гигантът купува модната марка от Frasers Group за неназована сума

12:16 | 30.10.23 г.
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Основаната в Китай компания за бърза мода Shein купува бранда Missguided от британската Frasers Group на Майк Ашли. Това е първата покупка на британска марка от гиганта в електронната търговия, съобщава Ройтерс.

Frasers заяви в понеделник, че Shein ще придобие интелектуалната собственост и търговските марки на Missguided, а Frasers ще запази имотите и служителите, които сега ще бъдат интегрирани към модното подразделение на компанията.

Финансовите детайли на сделката не бяха обявени, но Frasers заяви, че сделката ще позволи „вълнуващи дискусии“ с Shein по отношение на потенциално сътрудничество из портфолиото с брандове.

Frasers, преди известна като Sports Direct, купи Missguided за 20 млн. паунда (24,2 млн. долара) през юни 2022 г.

“Този ход е особено значим, тъй като бележи първото придобиване на британски бранд от Shein, съвпадайки добре с фокуса ѝ върху Великобритания като един от най-бързо разрастващите се пазари“, коментира анализаторът на Shore Capital Елеонора Дейни.

Така марката Missguided ще премине към онлайн платформата на Shein, която обслужва около 150 млн. потребители.

Frasers притежава още марките I Saw it First и Missy Empire при онлайн модата за жени.

Главният изпълнителен директор на Frasers Майкъл Мъри заяви, че в сегашния климат има смисъл да бъдат запазени слетите модни екипи на Frasers, докато в същото време се рационализира портфолиото ѝ в тази сфера, за да се фокусира върху по-малки брандове.

„Развълнувани сме за продължаващите дискусии около допълнително сътрудничество между Frasers Group и Shein”, каза той.

Акциите на Frasers поскъпнаха с 1,4% в ранната търговия.

Shein премести централата си в Сингапур, но произвежда по-голямата част от продуктите си в Китай.

Ройтерс съобщи през юли, че Shein работи по потенциално първично публично предлагане в САЩ и води разговори с New York Stock Exchange и Nasdaq.

През август Shein започна партньорство със SPARC Group, съвместно дружество между собственика на Forever 21 Authentic Brands и оператора на търговски центрове Simon Property, тъй като модният гигант се опитва да разшири пазарния си обхват в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:16 | 30.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Мода виж още

Коментари

Финанси виж още