IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Levi's планира съкращения след прогнози за слаба 2024 г.

Компанията отдаде слабата прогноза на плановете да излезе от бранда Denizen и намаляването на продажбите към търговци, продаващи с отстъпки

10:55 | 26.01.24 г.
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Levi Strauss & Co прогнозира годишни продажби и печалба под очакванията на Wall Street в четвъртък. Компанията заяви още, че ще намали между 10% и 15% от корпоративните си позиции в цял свят, докато производителят на деним се опитва да овладее разходите на фона на слабо представяне в бизнеса си на едро, съобщава Ройтерс.

Levi’s отдаде слабата прогноза на плановете да излезе от бранда Denizen и намаляването на продажбите към търговци, продаващи с отстъпки, както и на по-слабите валутни курсове и финалното ликвидиране на бизнеса в Русия. Компанията не успя да отговори и на очакванията за приходите за четвъртото тримесечие.

Последствията от натрупването на инвентар миналата година и потребителите, засегнати от инфлацията, засягат негативно канала с търговия на едро на компанията и надвишават печалбите от бизнеса с продажба директно на потребителите.

Новият главен изпълнителен директо на Levi’s Мишел Гас заяви, че бизнесът на едро в САЩ се е подобрил през последното тримесечие и се очаква да покаже растеж през втората половина на 2024 г. Непредвидимото търсене от потребителите обаче означава, че Levi’s ще продължи да бъде консервативна в перспективите си, каза тя на инвеститорите в конферентен разговор след отчета.

Излизането от бранда Denizen, който е по-евтин от другите продукти на Levi и се продава с по-нисък марж, ще позволи на компанията да се фокусира повече върху разширени продуктови категории, включително по-лек деним и спортно облекло, посочи главният директор по финансите и растеж Хармит Синг.

Той каза още пред инвеститорите, че Levi’s отчита закъснения от 10 до 14 дни в транзитните времена в резултат на продължаващите прекъсвания на корабоплаването в Червено море. Компанията прехвърли някои доставки от САЩ към Западното крайбрежие, маршрут, който избягва Червено море и Суецкия канал.

Акциите на компанията поевтиняха с 1,7% в следобедната търговия в четвъртък.

Продажбите от бизнеса на едро на Levi’s, който формира около 62% от нетните приходи през 2022 г., са намалели с 3% при постоянни валутни курсове през тримесечието до 26 ноември.

Съкращенията ще се случат през първата половина на 2024 г. и заедно с други мерки ще генерират нетни икономии на разходите от 100 млн. долара през 2024 г.

Компанията ще отпише между 100 млн. и 120 млн. долара заради съкращенията през текущото тримесечие.

Levi’s има 20 хил. служители в цял свят, а около 5000 са корпоративните работници.

Компанията прогнозира ръст на нетните приходи за фискалната 2024 г. от 1% до 3% спрямо оценката на анализаторите за ръст от 4,7% до 6,49 млрд. долара, показват данни на LSEG.

Levi’s очаква коригираната печалба на акция да е от 1,15 до 1,25 долара, под оценките за 1,33 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:55 | 26.01.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Мода виж още

Коментари

Финанси виж още