IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Основателят на Superdry проучва възможността да я свали от борсата

Новината доведе до над 100% ръст на цената на акциите на компанията

17:30 | 02.02.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Джулиан Дънкъртън, основателят и главен изпълнителен директор на британския търговец на дребно Superdry, иска да свали компанията от борсата, тъй като тя изпитва трудности да се върне към успеха, пише Bloomberg.

Superdry се е съгласила с искането на Дънкъртън да се насочи към получаването на оферта и води преговори с потенциални финансови играчи за финансиране, гласи изявление на компанията от петък. Настоящта оценка на Superdry е около 41,7 млн. паунда (53,2 млн. долара), включително 26% дял, който Дънкъртън вече притежава.

Цената на акциите на компанията нарасна повече от два пъти днес до 43 пенса – най-високото ѝ ниво от октомври.

Брандът, известен със своите тениски с логото си и ярките цветове, все още работи с PricewaterhouseCoopers, разглеждайки варианти за ограничаване на разходите. Компанията е притисната от скъпи заеми от кредитори от последна инстанция, включително Bantry Bay Capital и Hilco Capital.

Миналата седмица Superdry отчете нарастваща загуба, след като коледните продажби не успяха да съживят доброто ѝ представяне на фона на мекото време и големите намаления в сектора. Главният финансов директор Шон Уилс се оттегля в края на март, а временно изпълняващият длъжността Гилс Дейвид се присъедини в края на януари.

Сред другите големи акционери в Superdry се нарежда Hargreaves Lansdown, с близо 12% дял. Инвестиционната компания не е отговорила веднага на запитването за коментар по въпроса.

Дънкъртън се завърна в Superdry, за да управлява бранда, през 2019 г., след битка в борда на директорите. Той обеща да върне компанията към успеха след „погрешната“ според него стратегия на предишното ръководство. Неговата собствена творческа визия отдавна стои в центъра на бранда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:22 | 02.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Мода виж още

Коментари

Финанси виж още