IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на собственика на Calvin Klein се сринаха след по-слаби перспективи

PVH изпълнява план за трансформация, фокусиран върху заздравяването на марките Calvin Klein и Tommy Hilfiger

11:28 | 02.04.24 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Акциите на PVH Corp. се сринаха с 20% в късната търговия в САЩ, след като компанията даде насоки за годишните продажби под очакванията, съобщава Bloomberg.

Модната компания, която притежава марките Tommy Hilfiger и Calvin Klein, заяви, че очаква приходите за тази година да се свият с 6% до 7% спрямо ръст от 2% миналата година.

Макар че очакваният спад се дължи на продажбата на Heritage Brands – бизнеса с продукти за жени, компанията отбелязва още трудната макроикономическа среда, най-вече в Европа.

PVH изпълнява план за трансформация, фокусиран върху заздравяването на марките Calvin Klein и Tommy Hilfiger, които загубиха инерция сред потребителите през последните години. През четвъртото тримесечие, което включва важния празничен сезон, рентабилността е задминала средната оценка на анализаторите благодарение отчасти на по-добро управление на инвентара.

Въпреки това ръстът на приходите не се задържа силен във всички региони. Продажбите на Calvin Klein в Северна Америка са се свили с 8% през четвъртото тримесечие в резултат на спад при бизнеса на едро. Международните приходи на Tommy Hilfiger са намалели с 1%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:28 | 02.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Мода виж още

Коментари

Финанси виж още