IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск става огромен фактор за президентските избори в САЩ

Оказа се, че за него Twitter е преди всичко начин да превърне икономическата си власт в политическа 

08:43 | 21.11.22 г. 4
Автор - снимка
Създател
Снимка: Investor Media Group
Снимка: Investor Media Group

Доналд Тръмп отново е в Twitter. Илон Мъск активира отново акаунта на бившия президент на САЩ. Така висшият политик си връща най-важния инструмент. Няколко дни след като Тръмп обяви намерението си да стане отново президент на САЩ през 2024 г., той може да използва Twitter, за да достигне до милионна аудитория.

Дори и Тръмп да не е склонен в началото на това, той едва ли ще откаже възможностите на Twitter. Там той достигна около 89 милиона последователи, докато днес в собствената му платформа Truth Social те не са и една двадесета част от тях.

След като последователите му щурмуваха Капитолия на САЩ, Twitter забрани профила му. Мъск изгони старото ръководство и сега пътят за Тръмп е свободен.

„Не е било правилно платформата да забрани Тръмп за цял живот“. Мъск с право разкритикува това действие. Той обеща да подобри всичко. Само преди три седмици например обяви, че ще бъде създадена независима комисия, която да обсъжда спорните решения в Twitter. И точно това обещание Мъск наруши с решението си за Тръмп, пише в коментар за Handelsblatt Щефан Шойрер. 

Мъск се превърна в най-богатия човек в света като ръководител на производителя на електрически автомобили Tesla и главен изпълнителен директор на ракетната компания SpaceX. С покупката на Twitter за 44 млрд. долара той първоначално обеща да превърне платформата в основа за свободно изразяване.

Сега се оказва, че за него Twitter е преди всичко начин да превърне икономическата власт в политическа. Мъск призова да се гласува за републиканците преди важните междинни избори преди две седмици. Сега той дава на Тръмп дигитален мегафон. Това го превръща в огромен фактор за президентските избори в САЩ през 2024 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:46 | 21.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Външни коментари виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 0
Пишман Investor
преди 1 година
аааааааааа не бе, швепс.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 0
0pk
преди 1 година
Чичо Илън - Президент! :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 2
мрънмрън
преди 1 година
Чак фактор, повечето хора му се подиграват...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 4
scott
преди 1 година
44 милярда не се избиват от неграосите и демократите.А Мъск не бачка за потупване по рамото, както прават робите му.Сека понци схема, мож да се превърне в добре рекламирана и уважавана БНБ чрез наредба 5. Това и прави мушеника: ПАК
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още