IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon е спряла строежа на свои складове в Испания

Компанията се адаптира към забавянето на продажбите след пандемичния бум

14:55 | 19.09.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Graham Hughes/Bloomberg
Снимка: Graham Hughes/Bloomberg

Американският технологичен гигант Amazon.com е спрял строителството на нови складове в Испания до 2024 г. Това пише испанският вестник El Confidencial, позовавайки се на източници от компанията, пожелали да останат анонимни, предава Ройтерс.

El Confidencial твърди, че компанията за електронна търговия е казала на своите доставчици и партньори да „изчакат и да видят“, докато подкрепеното от пандемията онлайн пазаруване се забавя.

В изявление, изпратено по имейл до Ройтерс, Amazon посочва: „Нашият ангажимент към Испания остава“.

„През 2022 г. отворихме нови логистични станции, центрове Amazon Fresh и логистичен център (в Испания)“, коментира компанията без да дава подробности.

През юни Amazon заяви, че планира да добави 2000 нови работни места в Испания през 2022 г., с което общият брой на служителите ѝ в страната да достигне 20 хил.

В началото на септември Bloomberg писа, че Amazon ще свои своите мащабни операции по доставките, предвид забавящия се растеж на продажбите, като ще се откаже от редица вече съществуващи логистични съоръжения и от планирани такива в САЩ, посочва консултантската компания MWPVL International, която следи имотните въпроси на гиганта.

Според фирмата компанията или е затворила, или се е отказала от плановете си да отвори 42 места и е решила да забави строежа на още 21. Тогава компанията посочи, че Amazon е отменила и няколко европейски проекта, най-вече в Испания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:54 | 19.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още