IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на Foxconn растат през първото тримесечие, но се очаква спад през следващото

Приходите миналия месец са достигнали третата по големина сума за март месец изобщо

13:59 | 05.04.23 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Тайванската Foxconn – най-големият подизпълнител в производството на електроника в света и основен производител на iPhone за Apple, съобщи в сряда, че приходите за първото тримесечие са се увеличили с 3,9% на годишна база, но продажбите за текущото тримесечие ще се свият, съобщава Ройтерс.

Приходите миналия месец са достигнали третата по големина сума за март изобщо – 400,3 млрд. тайв. долара (13,14 млрд. долара), макар че това представлява спад от 21,1% на годишна база, съобщи компанията в изявление.

Ръстът на продажбите за първите три месеца на годината – до 1,46 трлн. тайв. долара, е нов рекорден връх за разглеждания период и съответства на предишните насоки, съобщи Foxconn, чието официално име е Hon Hai Precision Industry Co.

Приходите през март на отдела за умни продукти в сферата на потребителската електроника, където се включват смартфоните, са спаднали заради представянето на нови продукти през същия период на миналата година.

Очаква се резултатите за второто тримесечие да намалеят на тримесечна и на годишна база, каза компанията, което се дължи основно на висока база за сравнение от „несезонни силни резултати през първата половина на миналата година, които се появиха с облекчаването на недостига на компоненти от 2021 г.“.

Компанията ще представи пълния си отчет за първото тримесечие на 11 май, когато ще даде и актуализирани насоки за текущото тримесечие и пълната година.

Миналия месец компанията прогнозира, че приходите за годината ще останат без промяна, тъй като слабото търсене на потребителска икономика ще бъде компенсирано от значителен растеж на компютърните, облачните, мрежовите продукти и компоненти.

Повече от половината от приходите на Foxconn идват от потребителска електроника.

Акциите на компанията са поскъпнали с 4,1% от началото на годината, изоставяйки от по-широкия тайвански пазар, който е нагоре с 12,2%.

Пазарът е затворен днес, сряда, заради празник в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:31 | 09.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още