IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лидерът на Alphabet ще се срещне с Тиери Брьотон в края на май

Срещата е важна, защото е свързана с новите технологични регулации в ЕС

16:00 | 12.05.23 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Главният изпълнителен директор на Alphabet Сундар Пичай ще се срещне със заместник-председателя на Европейската комисия Вера Йоурова и с еврокомисаря за вътрешния пазар Тиери Брьотон на 24 май, сочи графикът на комисията, цитиран от Ройтерс.

Брьотон отговаря за дигиталните правила, които ще изискват Google на Alphabet, както и другите технологични гиганти, да позволят на бизнес потребителите да имат достъп до данни, генерирани в нейната платформа, както и други задължения.

Списъкът от забранени неща включва забрана за третиране на собствените им услуги и продукти по-благосклонно, отколкото тези на конкурентите.

Друга група от нови технологични правила на Европейския съюз изисква Google и други гиганти от индустрията да направят повече, за да се справят с незаконното онлайн съдържание в своите платформи.

Google не е отговорила веднага на запитването за коментар.

През последните няколко години Европейският съюз започна да затяга по-сериозно хватката си около технологичните гиганти от САЩ, превръщайки се в пионер в налагането на регулации в някои области, включително в опазването на данните с GDPR.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:59 | 12.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още