IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как иновациите могат да ни направят по-ефективни в работата?

Новите Galaxy устройства на Samsung правят работния ден по-лек

09:00 | 25.09.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Samsung Electronics
Снимка: Samsung Electronics

Септември е в разгара си, а с него дадохме начало на новия сезон на активната работа след летните ваканции. Този преход невинаги е лек, особено когато сме затрупани с множество задачи. Ето защо търсим начини да бъдем по-продуктивни и ефективни в работата си. Новите технологии могат да направят това значително по-лесно, помагайки ни да се справим по-бързо с дългия „to do” лист.

Независимо дали работите в офис, от вкъщи или залагате на хибриден модел, се нуждаете от няколко основни неща – добра среда, спокойствие и инструменти, на които да разчитате. Под инструменти визираме различни технологични решения, които да помагат за изпълнението на задачите. Неслучайно и Samsung акцентира върху това по време на последната си продуктова презентация в края на юли. Тогава се състоя глобалната премиера на новите Galaxy устройства на компанията, които се оказват незаменим помощник в ежедневната работа. Към портфолиото на компанията се присъединиха два сгъваеми смартфона – Galaxy Z Filp5 и Galaxy Z Fold5, както и умните часовници Galaxy Watch6 и Galaxy Watch6 Classic.

Ето как можете да ги използвате, за да сте по-ефективни в работата:

1. Записвайте!

Динамиката на работния ден често предполага бързо действие и комбинативност. В този случай вашият първи помощ S Pen Fold Edition. Както подсказва името, това e писалката към новия Galaxy Z Fold5, която позволява водене на бележки в реално време при срещи, чудесна е за нахвърляне на идеи при брейнсторминг и е изключително удобна за лесно създаване на скици. Достатъчно е едно натискане на страничния бутон на S Pen за получаване на достъп до функции като писане по екрана и умно селектиране.

Снимка: Samsung Electronics Снимка: Samsung Electronics

Възможността за дърпане и пускане на различни обекти пък е чудесна опция при създаването на презентации или просто за прехвърляне на съдържание от един екран на друг. Говорейки за екрани и бележки, тук е моментът да споменем, че при Galaxy Z Fold5, този процес е изключително удобен, защото устройството разполага с 6,2-инчов външен дисплей и 7,6-инчов Infinity Flex основен екран отвътре. Големият екран е подходящ за ползването на няколко приложения едновременно, включително за провеждането на видео разговор и воденето на бележки междувременно. Пиковата яркост на екрана е увеличена с 30% до 1750 нита, така че записаното се вижда дори и в моментите, в които сте навън на ярка слънчева светлина.

2. Мултитаскинг без усилия

В динамичните времена, в които живеем, мултитаскването е станало неделима част от работата ни. Онези, на които не се налага да вършат по няколко неща едновременно, са малцина, затова и всички търсят как да подобрят процеса. Едно от основните предимства на Galaxy Z Fold5 е, че двата екрана предлагат възможност за персонализиране на изгледа спрямо това, което потребителят прави в конкретния момент. За целта е предвиден режим, наречен Multi Window, чрез който се случва моделирането на екрана при работа с няколко приложения едновременно. Едно от най-удобните неща например е разглеждането на имейла и календара с цел въвеждането на задачи във втория на база на изпратените имейли.

Снимка: Samsung Electronics Снимка: Samsung Electronics

Ако правите нещо, което изисква по-голям екран, можете да ползвате функцията App Continuity, която позволява това, което гледате на по-малкия дисплей, директно да бъде прехвърлено на големия след разгъването на телефона. По този начин се пропуска повторното отваряне на приложението и започването на всичко отначало.

Galaxy Z Fold5 предлага и добавянето в допълнителна лента комбинация от две или повече приложения, които често се ползват от потребителя заедно. Идеята на Samsung е да съкрати времето за търсене на услугите и да направи достъпа до тях максимално бърз и лесен.

При по-компактния модел Galaxy Z Flip5, който се сгъва като мида, пък е помислено за множеството уиджети, които потребителите могат да ползват за улеснение през деня, включително за следене на данните от фондовите борси през Google Finance, прогнозата за времето, календара, известията и други. Моделът има режим Multi Widget View, чрез който могат да се видят всички уиджети навенъж и да бъдат сменени само с едно докосване на екрана. За да не се губи излишно време, Samsung е добавила бърз достъп до Wi-Fi и Bluetooth, както и функцията Quick Reply за отговаряне на съобщения в движение без да се налага телефонът да се разгъва.

3. Разчитайте на устройствата

Никой от нас не може да си позволи да работи с устройства, които не му носят спокойствие в работния ден. Достигнали сме до етап, в който държим много на устойчивостта и продуктивността на технологичния решения, с които разполагаме. Затова Galaxy Z Flip5 и Z Fold5 ползват нова Flex панта, която не само издържа повече, но и предлага красив дизайн на устройствата. Същевременно в сърцето и на двата смартфона стои мобилната платформа Snapdragon 8 Gen 2 за Galaxy, която не само предлага по-голяма производителност, но и по-добри графики, работи с изкуствен интелект и държи телефона в най-добрата форма, независимо колко интензивно го използвате. Ако ползвате наистина тежки приложения, телефонът няма да прегрее, защото ползва подобрена охладителна система, а тя помага за по-малко забавяне, така че потребителят да не усети никакъв спад в производителността.

4. Бъдете креативни

Един от начините да останете удовлетворени от работата си е да правите неща, които ви харесват и които ви карат да развихрите въображението си.

Тук на преден план излизат камерите на двата нови смартфона от серията Galaxy. В по-големия Galaxy Z Fold5 е включена 10-мегапикселова телефото камера с 3 пъти оптично приближение, 50 MP широкоъгълна и 12MP ултраширокоъгълна камера. Има 10 MP камера на предния екран и 4MP камера под дисплея. Дори и да не ви говорят много, тези впечатляващи параметри са напълно достатъчни да превърнете смартфона в свой фотопомощник, като ползвате и 30 пъти Space Zoom. Идеята на Samsung е камерите да се ползват във всякакви сценарии, включително за работа, а потребителят може да редактира кадрите след това. Компанията дава възможност за изтегляне на Extra RAW с цел запазване и редакция на снимки в RAW формат. Добавени са и специални ефекти, като многократна експозиция.

Снимка: Samsung Electronics Снимка: Samsung Electronics

При Galaxy Z Filp5 има опция за правене на селфита със задната камера, която предлага по-добро качество, като за целта устройството се поставя разгънато на 90 градуса и функциите Flex Cam и Flex Window.

И при двата смартфона присъства функцията Dual Preview, при която снимките се виждат първо на външния екран, така че да се правят промени в реално време. Ако се налага създаването на кадри на движещи се обекти, може да се разчита на Super Steady функцията за стабилизиране на кадъра.

5. Използвайте цялата екосистема

Освен че е лидер в сферата на смартфоните със сгъваеми дисплеи, Samsung не спира да работи и в посока разширяване на своята екосистема от устройства, така че да е максимално полезна на потребителите. Умните часовници Galaxy Watch6 и Galaxy Watch6 Classic също имат място в деня на работещия човек. На тях потребителите могат да получават известия за обаждания, напомняния за това какво следва в графика им, кога е време да се раздвижат и други. Устройствата предлагат лесно отговаряне или затваряне, когато някой звъни – особено подходящо, когато сте в движение, шофирате или сте в ситуация, в която не е удобно да провеждате разговори.

Снимка: Samsung Electronics Снимка: Samsung Electronics

Не на последно място, часовниците са добри помощници в грижата за себе си, защото служат за проследяване на съня, наблюдение на ключови здравни показатели и при спортни тренировки. В крайна сметка ключът към продуктивността се крие и в добрата почивка.

В заключение

Имаме щастието да живеем във времена, в които технологичните компании като Samsung Electronics ни предлагат наистина добри начини да улесним изпълнението на професионалните ни задължения. Неща, които допреди десетилетие ни изглеждаха немислими, днес за минути се превръщат в неизменна част от работния ни ден. Иновациите са тук, за да ни правят по-ефективни и продуктивни на работа, а ние просто трябва да се възползваме от тях.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:14 | 25.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още
Финанси виж още