IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Zoom надхвърли прогнозите благодарение на силно продуктово търсене

Компанията за видео конферентни разговори обяви програма за обратно изкупуване

09:34 | 27.02.24 г.
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Zoom Video Communications обяви в понеделник по-добри от очакваното резултати за тримесечието, подкрепена от силно търсене на разширяващото се портфолио от продукти, тъй като все повече работодатели възприемат хибридния модел на работа. В резултат цената на акциите на компанията се изстреля с 10% нагоре по време на търговията след редовната борсова сесия, съобщава Ройтерс.

Zoom ще проведе и обратно изкупуване на акции клас А за 1,5 млрд. долара.

Резултатите за четвъртото тримесечие на доставчика на услуги за видео конферентни разговори показват, че опитите на Zoom да интегрира изкуствен интелект (AI) в продуктите си и да диверсифицира портфолиото си се отплащат, защото компанията се възползва от вълната на хибридния модел на работа.

Компанията обяви коригирана печалба от 1,42 долара на акция за тримесечието до 31 януари, което е над оценките на анализаторите за 1,15 долара на акция по данни на LSEG. Приходите са достигнали 1,15 млрд. долара, което е също над прогнозата от 1,13 млрд. долара.

„Компанията засилва дългосрочната си стратегия да интегрира генеративен AI, вместо да рискува огромните си парични наличности в стартъп, което може по-непосредствено да стимулира ръста на печалбата“, коментира Раян Кунц, старши фондов анализатори в Needham and Co.

Zoom въведе AI помощника си през третото тримесечие, давайки достъп на платени потребители до различни допълнителни функции, включително резюмета на срещи, както и подсказки при писане на имейли и чатове.

“Ще изградим и нови услуги и се ръководим от Zoom AI помощника. Тази година ще подсилим персонализирането на Zoom AI и ще се фокусираме върху монетизацията“, каза главният изпълнителен директор на компанията Ерик Юан в конферентен разговор след отчета.

AI помощникът на Zoom е активиран в над 510 хил. акаунта през последните пет месеца, заяви главният финансов директор Кели Стекелберг.

Компанията отчете и марж на оперативния паричен поток от 30,6% за тримесечието.

Zoom прогнозира приходи от около 4,60 млрд. долара за фискалната 2025 г., което е малко под оценките на анализаторите за 4,66 млрд. долара.

Прогнозите ѝ за приходите за първото тримесечие са за 1,13 млрд. долара, в съответствие с очакванията на анализаторите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:34 | 27.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още