IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да очакваме от прехода на HBO Max към новата услуга Max?

Добре познатото видео стрийминг приложение се обединява с discovery+ и Eurosport от 21 май

17:35 | 19.04.24 г.
Снимка: https://www.max.com/bg/bg
Снимка: https://www.max.com/bg/bg

На 21 май стрийминг услугата HBO Max ще се обедини с discovery+ и Eurosport в едно ново приложение, наречено Max. Промяната ще засегне и българските потребители, а благодарение на този ход те ще имат достъп до значително по-богат каталог от съдържание и нови функции в услугата.

Промяната

На 21 май при отваряне на приложението HBO Max потребителите ще бъдат подканени да изтеглят новото приложение Max. Онези, които гледат през браузър, ще бъдат автоматично пренасочени от hbomax.com към max.com. Всеки може да влезе със стария си акаунт и парола, а историята на гледанията му и „Моят списък“ ще бъдат прехвърлени. Фактурирането също се запазва по стария начин, така че не са нужни промени, разкриха в съобщение до медиите от Warner Bros. Discovery.

Цените

Компанията ще предложи възможност за избор между няколко месечни и годишни плана, но е предвидено и допълнение „Спорт“, което може да се добави към всеки основен план. Освен това във всички базови планове ще бъде включено пълното излъчване на живо и по заявка на Олимпийските игри в Париж тази година.

Стандартният план ще бъде на цена от 7,99 евро и ще предлага стрийминг с Full HD резолюция на 2 устройства едновременно. Предвидени са до 30 изтегляния на наличното съдържание за офлайн гледане.

Премиум планът е с 2 евро по-скъп и включва стрийминг на до 4 устройства едновременно във Full HD и 4K и със звук Dolby Atmos при наличен такъв. Изтеглянията за офлайн гледане са до 100 с някои ограничения.

Допълнението „Спорт“ е на месечна цена от 3 евро и ще даде достъп до отразяването на спортни събития, включително тенис турнири от Големия шлем, колоездачни обиколки Grand Tours, 24 часа на Льо Ман, линейните мрежи на Eurosport 1 и Eurosport 2 и други. Все пак от Warner Bros. Discovery правата за различните спортове варират спрямо териториите. Компанията уточнява, че допълнението „Спорт“ може да се купува само като добавка към някой от базовите планове, а спортното съдържание може да се гледа едновременно на 2 устройства.

Всички клиенти, които са се абонирали за промоцията за доживотна отстъпка за HBO Max, сега ще запазят процентната си отстъпка от актуалната към момента месечна цена на стандартния план, докато поддържат активен абонамента си и спазват условията на промоцията, посочват от Warner Bros. Discovery.

За сравнение, базовата услуга на Netflix се предлага за 4,99 евро на месец, а стандартната и премиум услугата са съответно 7,99 и 9,99 евро на месец, т.е. цените са същите като тези на Max.

Стандартният годишен план ще е 79,90 евро, а годишният премиум пакет ще е 99,90 евро.

От 21 май план с реклами няма да се предлага на българския пазар. От компанията посочват, че решението е „за момента“. На тази дата планът ще стане наличен на други европейски пазари обаче, включително съседна Румъния, Норвегия, Финдландия и Дания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:35 | 19.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още