IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Valtech придобива Kin + Carta в сделка за 280 млн. евро

Придобитата компания слиза от Лондонската фондова борса

18:32 | 29.04.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Kin + Carta/ Кели Мантли от Kin+Carta и Оливър Падиу от Valtech
Снимка: Kin + Carta/ Кели Мантли от Kin+Carta и Оливър Падиу от Valtech

Консултантската компания в сферата на дигиталната трансформация Kin+Carta е официално придобита от глобалния гигант Valtech, съобщиха фирмите.

Сделката е оценена на 239 млн. паунда (280 млн. евро) и е финансирана с комбинация от акции и външен дълг, а с нея Kin + Carta слиза от Лондонската фондова борса.

Припомняме, че през 2022 г. Kin + Cart придоби основаната в България софтуерна компания Melon.

Главният изпълнителен директор на Kin + Carta Кели Мантли ще стане главен изпълнителен директор на Valtech за Северна и Южна Америка, а главният финансов директор на Kin + Carta Крис Кутсър ще заеме досегашната си позиция, но във Valtech и ще отговаря за Северна и Южна Америка. Решението влиза в сила веднага.

По думите на главния изпълнителен директор на Valtech Оливър Падиу придобиването е важно за компаниятата и бележи „нова ера“ в развитието ѝ.

„Въвеждайки обширната експертиза на Kin + Carta и списъка ѝ от клиенти, ние навлизаме в една нова и вълнуваща ера. Това означава да помагаме на брандовете да поставят нови стандарти с интелигентни и персонализирани изживявания, движени от данни и изкуствен интелект...“, посочва той.

До този момент стратегията за развитие на Valtech се фокусираше върху силния органичен растеж, съчетан с придобиване на специализирани компании, които я допълват в определени сфери. Сега Valtech твърди, че покупката на Kin + Carta ще ѝ помогне да достигне 1 млрд. долара приходи. Това е най-голямата инвестиция на компанията в категорията Иновации на изживяванията, гласи съобщението до медиите.

Kin + Carta е апетитна хапка за Valtech предвид значителното ѝ присъствие в Съединените щати и Великобритания, както и в Латинска Америка и Югоизточна Европа, като допълнително ще засили присъствието на Valtech на ключови за растежа пазари. Последната ще прибави към глобалния си екип от 6000 души над 1900 консултанти, инженери и други кадри.

Чрез придобиването Valtech ще разшири своето портфолио в сферата на търговията на дребно, финансите, автомобилния и публичния сектор, като ще достигне до нови клиенти в земеделския сектор и други вертикали. Към портфолиото от клиенти на Valtech ще се присъединят най-големият американски производител на автомобили, големи финансови институции, търговци на дребно и дистрибутори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:50 | 29.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още