IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Warner Bros. Discovery увеличи обратното изкупуване на дълг до 2,5 млрд. долара

Компанията иска да намали разходите си за дългове и лихви

15:06 | 15.05.24 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Warner Bros. Discovery увеличи офертата си за обратно изкупуване на дълг от инвеститори със 750 млн. долара. Ходът е част от плана ѝ за намаляване на разходите за дълг и лихви, пише Bloomberg.

Собственикът на CNN и HBO изкупува обратно облигации за 2,5 млрд. долара, сочи съобщение на компанията, след като първоначално миналата седмица тя обяви оферта за 1,75 млрд. долара. Обратното изкупуване е поредното, което медийната компания стартира тази година, включително оферта през юни и друга през август.  

Сливането на WarnerMedia на AT&T и Discovery през 2022 г. остави фирмата с относително голям дълг – около 42,6 млрд. долара. През март 2022 г. AT&T и Discovery набраха 30 млрд. долара от пазара на облигации за обединените си бизнеси в рамките на едно от най-големите корпоративни предложения досега. Оттогава компанията се затруднява да постигне финансовите си цели.

Миналата седмица Bloomberg съобщи, че главният изпълнителен директор Дейвид Заслав е наредил на другите мениджъри да помислят за допълнителни възможности за съкращаване на разходите, за да постигнат финансовите цели за следващите няколко години. Базираната в Ню Йорк медийна компания отчете приходи от продажби и печалба за първото тримесечие, които не успяха да изпълнят очакванията на анализаторите.

По-рано този месец главният финансов директор Гунар Виденфелс каза пред инвеститори, че свободният паричен поток на компанията ще бъде използван основно за намаляване на задълженията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:06 | 15.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още