IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск иска да знае имената на служителите, следящи ботовете в Twitter

Екипът на милиардера се подготвя за съдебната битка със социалната мрежа

10:25 | 11.08.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Юридическият екип на Илон Мъск настоява Twitter да предостави имената на служителите, отговорни за изчисляването на това какъв е делът на потребителите на социалната мрежа, които са ботове и спам акаунти, твърди източник на Ройтерс, запознат с въпроса.

Ботовете и спам профилите в Twitter се превърнаха в основен въпрос в рамките на съдебната битка за това дали Мъск, който е главен изпълнителен директор на Tesla, трябва да завърши придобиването на микроблогинг платформата за 44 млрд. долара.

През юли Мъск каза, че прекратява споразумението, тъй като Twitter е скрил информация за въпросните акаунти. Twitter реши да съди Мъск, настоявайки сделката да бъде финализирана, и каза, че проблемът няма отношение към договореното с милиардера.

Сега Twitter и Мъск се подготвят за съдебния процес, който трябва да започне на 17 октомври в Съединените щати. И двете страни са пуснали заявки до банки и консултанти, докато се опитват да съберат доказателства.

В писмо, подадено във вторник, адвокатите на Мъск са поискали от съдията, който съблюдава делото, да принуди Twitter да предаде имената на служителите, така че защитата да може да ги разпита, посочва източник.

Twitter и адвокатите на Мъск са отказали да коментират въпроса. По-рано Twitter каза, че е работила за споделяне на нужната информация с Мъск, така че сделката да бъде завършена.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още