IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск иска Джак Дорси да свидетелства в делото му срещу Twitter

Досега десетки хора, банки и фондове са били призовани да участват в съдебната битка, която започва на 17 октомври

22:39 | 22.08.22 г.
Автор - снимка
Създател
Джак Дорси и Илон Мъск. Снимка: Bloomberg LP
Джак Дорси и Илон Мъск. Снимка: Bloomberg LP

Илон Мъск иска бившият главен изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси да свидетелства в рамките на съдебната му битка със социалната мрежа за развалената сделка за покупката ѝ за 44 млрд. долара.

Дорси, съосновател на Twitter, подкрепяше придобиването от Мъск, като през април написа, че шефът на Tesla е единственото решение за компанията, на което се доверява. Той се оттегли от поста на изпълнителен директор миналата година.

Известието за призовката, подадена в понеделник, е поредната, след като по-рано искане за привикване в съдебната зала имаше и за бившия ръководител на звеното за потребителски продукти на Twitter Кейвън Бейкпур, както и на друг бивш мениджър Брус Фалк.

Досега десетки хора, банки и фондове са били призовани да участват в съдебната битка. Двете страни се активираха в желанието си за събиране на допълнителна информация на фона на ускорения график на делото, което ще започне на 17 октомври и ще продължи пет дена.

Според Мъск от Тwitter не са били честни по отношение на това каква част от потребителите всъщност са спам профили и ботове. По-рано този месец изпълнителният директор на Tesla обвини социалната мрежа, че укрива имена на служители, отговорни с оценката на дяловете. Според Twitter обаче оплакванията на Мъск са само претекст да не сключи договореното придобиване.

Бейкпур бе основният продуктов мениджър на Twitter в продължение на години, преди да бъде изненадващо отстранен от новия изпълнителен директор Параг Агравал. Неговият екип бе един от основните отговорници ца разрастването на потребителската база на платформата – и именно в нейното качество се съмнява Мъск в опита си да излезе от споразумението.

Фалк от своя страна е бивш мениджър в звеното за Google реклами. Преди да започне работа в Twitter през 2017 г., той е главен изпълнителен директор на технологичната фирма Turn.

Както Twitter, така и Мъск поискаха да им бъде предоставена информация от редица хора и инвестиционните фирми, които са се съгласили да предоставят капитал на Мъск за покупката, както и от банки, които са го съветвали и са обещали да му отпуснат средства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още