IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Социалната мрежа на Тръмп още не е одобрена в Google Play Store

Услугата е налична в App Store от февруари

22:22 | 30.08.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Dylan Hollingsworth/Bloomberg
Снимка: Dylan Hollingsworth/Bloomberg

Социалната мрежа Truth Social на предходния американски президент Доналд Тръмп все още не е получила одобрение за дистрибуция през Google Play Store на Alphabet заради недостатъчно модериране на съдържание, пише Axios, позовавайки се на говорител на Google.

Отлагането е предизвикателство за приложението, което се появи в App Store на Apple на 21 февруари. Телефоните с операционната система Android обхващат 40% от американския пазар на смартфони. Без магазините за приложения на Google и Apple няма лесен начин повечето потребители на смартфони да свалят Truth Social.

Google и компанията майка на Truth Social – Trump Media & Technology Group (TMTG) не са отговорили веднага на запитването на Ройтерс за коментар.

Truth Social възстанови присъствието на Тръмп в социалните мрежи преди повече от година, след като той беше блокиран от Twitter, Facebook и YouTube заради бунтовете в Капитолия на 6 януари 2021 г., след които беше обвинен, че публикува послания, призоваващи към насилие.

TMTG обеща да предложи „ангажиращо и лишено от цензура преживяване“ в Truth Social, привличайки база от потребители, която смята, че нейните въгледи около горещи теми в САЩ като ваксините и резултата от президентските избори през 2020 г. не присъстват в масовите технологични платформи.

TMTG работи с Hive, базирана в Сан Франциско компания, която извършва базирана на изкуствен интелект модерация на съдържанието, като сигнализира за реч на омразата, насилие, тормоз и сексуално съдържание в приложението.

Хора модератори решават какво да правят с публикациите, за които Hive подава сигнали. Въпреки че не е ясно колко големи са усилията на TMTG в човешката модерация, според публикация в уебсайта на компанията тя търси „администратор съдържание“, чиято работа ще включва преглеждане на „публикувано от потребителите съдържание в Truth Social, удостоверявайки, че то отговаря на установените насоки за общността“.

TMTG планира да стане публична чрез сливането си с компанията със специално предназначение Digital World Acquisition Corp.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още