IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Foxconn надмина очакванията с новия си отчет

Компанията успя да се справи с проблемите с веригите на доставките

15:04 | 10.08.22 г.
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Hon Hai Precision Industry, известна още като Foxconn, отчете печалба, която надмина прогнозите, след като търсенето на облачните ѝ продукти ѝ помогна да компенсира проблемите с веригите на доставките и по-слабото търсене на смартфони, пише Bloomberg.

Поддоставчикът на Apple, който по-голямата част от телефоните iPhone, обяви нетна печалба от 33,3 млрд. нови тайвански долара (1,1 млрд. щатски долара) за тримесечието до края на юни. Средната прогноза на анализаторите беше за 30,8 млрд. нови тайвански долара. Приходите са достигнали 1,5 трлн. нови тайвански долара, обяви Hon Hai.

Hon Hai се бори с недостига на компоненти, отслабването на икономиката и свързаните с Covid-19 логистични предизвикателства в Китай. В отговор компанията, която произвежда и настолните компютри на Dell, както и конзолите PlayStation на Sony, използва мащаба си при договаряне с клиенти и доставчици.

Apple записа силни тримесечни резултати, отчасти благодарение на iPhone, въпреки ефекта от пандемията. Макар че увери инвеститорите, които се притеснени от забавянето, че ще се справи, остават притеснителните сигнали остават – Mac, iPad и подразделението за носими устройства отчетоха спад на приходите от продажби спрямо година по-рано.

Предвид потенциалния спад на апетита на потребителите към джаджи, тайванската компания се старае да увеличи приходите си от корпоративни клиенти. Тя записа стабилни приходи от облачните и мрежовите си продукти през юли.

Освен това Hon Hai се опитва да направи експанзия на пазара на електромобили. Целта ѝ е да достигне 5% пазарен дял до 2025 г., подкрепена от придобиването на завод на Lordstown Motors в Охайо.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още