IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung пуска два нови огъващи се смартфона от серията Galaxy

Компанията представи и нови часовници, както и по-компактни безжични слушалки

16:25 | 10.08.22 г.
Снимки: Samsung
Снимки: Samsung

Южнокорейският технологичен гигант Samsung Electronics представи новото поколение устройства от серията Galaxy – сгъваемите смартфони Galaxy Z Flip4 и Galaxy Z Fold4, както и умните часовници Galaxy Watch5 и Galaxy Watch 5Pro.

Компанията продължава да е лидер на пазара на смартфони, който записа 11,1% спад на продажбите през последното тримесечие спрямо същия период година по-рано по данни на Counterpoint. Това е най-големият годишен спад от второто тримесечие на 2013 г.

Galaxy Z Flip4

Samsung Galaxy Z Flip4 Samsung Galaxy Z Flip4

Samsung продължава да залага на дизайна от топа „мида“ при Flip серията, като комбинира компактен дизайн с висока производителност. По отношение на дизайна устройството разполага с по-тънка панта, симетрични ръбове и матово стъкло на гърба. Рамките са метални и блестящи. Цветовите варианти, в които се предлага устройството, са bora лилаво, графит, розово златно и небесносиньо, а потребителите могат да персонализират телефона отвътре и отвън с т.нар. galaxy Themes.

Предната камера на смартфона е 12MP, а задната комбинира 12MP основен сензор, който е с 65% по-ярък в сравнение с предшественика си, и 12MP ултраширокоъгълна камера. Компанията дава възможност за заснемане на видео или групови селфита от различен ъгъл без ръце чрез частично сгъване на Z Flip4 и активирането на функцията FlexCam, при който камерата работи във Flex режим. Той се поддържа в ъгъл между 75 и 115 градуса. Samsung обяви, че си партнира с Meta, благодарение на което FlexCam е оптимизирана и работи с нейните услуги, в това число Instagram, WhatsApp и Facebook.

За по-добри селфита Galaxy Z Flip4 предлага подобрена функция Quick Shot, която позволява заснемане на селфита директно от външния екран, а за целта се ползва основната камера. Samsung е включила и нов портретен режим, който естествено замъглява фона

В хардуерно отношение телефонът разчита на процесор Snapdragon 8+ Gen 1 и включва 3700 mAh батерия. Тя има функция за 25W супербързо зареждане, като за половин час се постига до 50% заряд.

Препоръчителната цена на телефона е 2149 лева за вариант със 128 GB памет, а вариантите с 256GB и 512GB вградена памет ще струват съответно 2249 лева и 2499 лева.

Galaxy Z Fold4

Galaxy Z Fold4 е значително по-голямо сгъваемо предложение от Samsung на пазара на смартфони. Телефонът включва добре познатия стилус и е създаден за хора, които ценят производителността и търсят възможност за работа през устройството по всяко време. Технологичният гигант твърди, че това е най-мощния ѝ Galaxy смартфон до този момент

Z Fold4 предлага опции за вършене на няколко задачи едновремнно, а новият Taskbar е с интерфейс, наподобяващ компютър, като предлага достъп до най-често използваните приложения. Софтуерът позволява бързо превключване от режим на работа на приложенията на цял екран към изскачащи прозорци и разделяне екрана наполовина. Компанията продължава партньорството си с Google, за да помогне на хората, които мултитаскват.

Основната камера на смартфона е 50MP и има 30x Space Zoom за направата на красиви фотографии и видеа. Освен че има по-голямо приближение, камерата предлага режимите Capture View, Dual Preview и както при Z Flip4 – селфи с основната камера. Samsung гарантира направата по-ясни снимки при ниска осветеност благодарение на по-големия размер на пикселите, 23% по-яркия сензор и по-голямата производителност.

Дисплеят на Galaxy Z Fold4 е 7,6-инчов и поддържа 120Hz адаптивна честота на опресняване. Камерата под дисплея е по-малко видима, за да не дразни потребителите, а самият екран включва нов тип подредба на пикселите. И тук се поддържа Flex режим, който дава много по-голяма гъвкавост и различен тип изживяване.

Подобно на другия нов сгъващ се смартфон на Samsung, и този работи с процесор Snapdragon 8+ Gen 1, като предлага и 5G свързаност. Телефонът, който тежи 263 грама, е с по-тънка панта и по-тесни рамки, за да предложи по-голям екран, който, комбиниран с производителността, го прави подходящ за гейминг.

Рамките и пантата са с Armor Aluminium покритие за по-голяма издръжливост, а външният екран и задният панел са покрити с Corning Gorilla Glass Victus+. Основният екран също е по-издръжлив заради оптимизираната структура на покритието, помагаща да се намалят повредите от външни удари. И Galaxy Z Flip4, и Z Fold4 разполагат с IPX8 сертификат за водоустойчивост.

Galaxy Z Fold4 и Standing калъфа му със стилус се предлагат в цветовете Графитено зелено, Капучино и Мистично черно. Препоръчителната цена за Galaxy Z Fold4 е 3499 лева за вариант с 256GB памет и 3749 лева за конфигурация с 512GB.

Новите устройства от серията Galaxy на Samsung Новите устройства от серията Galaxy на Samsung

Galaxy Buds2 Pro

Освен двата си нови огъващи се смартфона, Samsung представи и безжичните слушалки Galaxy Buds2 Pro. И този път Samsung предлага компактен дизайн и лесно свързване, комбинирани с Hi-Fi 24bit звук с висок динамичен обхват. Южнокорейската компания е добавила специален кодек, който позволява качествено прехвърляне на музикалния канал без прекъсване. Новият коаксиален двупосочен говорител пък прави звука по-богат. Слушалките са с 15% по-малки от предходния модел и прилягат стабилно в ухото, като не се разместват лесно. Разбира се, моделът включва режим на шумопотискане и е подходящ за провеждането на разговори. Слушалките могат да се прехвърлят от едно устройство на друго. Така при гледане на видео на таблет например, те се прехвърлят към телефона с едно докосване, за провеждането на разговор. Galaxy Buds2 Pro ще се предлагат в три нови неутрални пастелни нюанса – графит, бяло и bora лилаво, а препоръчителната им цена е 449 лева.

Galaxy Watch5 и Galaxy Watch5 Pro

Galaxy Watch5 Galaxy Watch5

Серията часовници на Samsung вече е допълнена от два нови модела – Galaxy Watch5 и Watch5 Pro. В тях компанията вгражда спортни технологии от висок клас. Galaxy Watch5 включва BioActive сензор, който използва революционен единичен чип, комбиниращ три мощни сензора за измерване на здравословни показатели – оптично измерване на сърдечния ритъм, отчитане на електрическата активност на сърцето и биоелектрически импедансов анализ. Часовникът може да следи нивата на стрес, нивата на кислород в кръвта и да следи кръвното налягане и ЕКГ директно от китката. Устройството може да проследява фитнес тренировките, периода на възстановяване след тях и може да съставя индивидуален план за поставяне на лични цели, както и ръководство за изпълнението им.

От своя страна, Galaxy Watch5 Pro е насочен към хората, които обичат забавления на открито, включително планински преходи и каране на колело. Компанията залага на първокласни материали за изработката на часовника. Дисплеят е с подобрен Sapphire Crystal и е по-устойчив и издръжлив при удари. Той е защитен от титаниева рамка с предпазващ базел. Батерията на Galaxy Watch5 Pro е с 60% по-голяма батерия от тази на Galaxy Watch4, за да е по-издръжлив.

Galaxy Watch5 и Galaxy Watch5 Pro са налични за предварителна поръчка в България от 10 август, а ще се предлагат официално на пазара от 26 август. Galaxy Watch5 се предлага в 44мм версия в цветовете Графит, Сапфир и Сребристо. По-малката му версия ще е налична в цветовете графит, розово златно и сребристо с каишка в цвят bora лилаво. Цената на модела е 579 лева за Bluetooth версията. LTE моделът ще струва 679 лева.

Galaxy Watch5 Pro ще е наличен в цветовете Черен титан и Сив титан с 45 мм дисплей и стартова цена от 899 лева за Bluetooth версията. За LTE версията потребителите ще трябва да платят 999 лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още