IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Meta спира една от най-големите си VR игри, но само за собствениците на Quest 1

Решението влиза в сила от 31 октомври

22:30 | 08.08.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Приблизително по същото време, когато Meta повиши цената на своите очила Quest 2, тя също така обяви, че прекратява поддръжката на Quest 1 за Population One, популярен Battle-Royale шутър, който се развива във виртуална реалност. BigBox VR, притежаваният от Meta разработчик, който стои зад играта, сподели новината в публикация в своя блог, отбелязвайки, че собствениците на Quest 1 вече няма да могат да пускат или играят играта от 31 октомври 2022 г., пише The Verge.

BigBox VR твърди, че спирането е необходимо, за да може да се съсредоточи върху разработването на нови изживявания, „които ще очертаят границите на мултиплейър VR“. Играчите на Quest 1 все още могат технически да играят играта, ако имат компютър, готов за виртуална реалност. Заглавието поддържа кръстосано купуване, което прави версията за компютър достъпна чрез Air Link и Oculus Link. Това трябва да позволи на потребителите да играят Population: One, като свържат очилата Quest 1 към компютъра си (безжично или с кабелна връзка). Играчите, които използват Quest 2, Oculus Rift и Oculus Rift S, все още ще имат достъп до заглавието.

Въпреки че Meta предлага на собствениците на Quest 1 възстановяване на сумата за Population: One, има една уловка: потребителите трябва да са закупили играта от Quest Store през последните шест месеца. Политиката изглежда несправедлива за игра, която се появи в Quest преди почти две години и вероятно ще остави редица потребители с игра, която не могат да играят.

Спирането на Population: One също така повдига въпроса дали други разработчици скоро ще спрат поддръжката за тригодишния Quest 1. Говорителката на Meta Кейти Съливан коментира, че компанията в момента „разработва детайлите на процес за прекратяване на поддръжката в цялата екосистема“ и че „други разработчици, които решат да прекратят поддръжката за приложения на Quest 1, ще могат да го направят“. Meta отказва да коментира повече, когато е попитана дали други игри ще прекратят поддръжката на Quest 1 в близко бъдеще.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още