fallback

Payhawk засилва фокуса си върху българския пазар

Компанията разширява дейността си на световно ниво и ще наеме нови 120 души

12:26 | 27.01.23 г.
Автор - снимка
Създател

Компанията за улеснени картови разплащания Payhawk, която през 2022 г. стана първият български еднорог, обяви, че ще засили фокуса си върху българския пазар тази година. Това съобщи пред журналисти и партньори съоснователят на компанията и неин главен изпълнителен директор Христо Борисов.

В тази връзка, както и с цел разширяване дейността на Payhawk на глобално ниво, ще бъдат наети 120 души, като 65 от тях ще бъдат в България, където компанията откри свой нов офис. В него се планира да работят над 300 специалисти в областта на информационните технологии, финансите, правото и др.

Една от целите на новия офис е подпомагането на стартъп екосистемата в България посредством организирането на събития, насърчаващи иновациите, предприемачество и развиването на нови технологии, каза още Борисов.

Payhawk предлага дебитни карти и платформа за управление на разходи на своите клиенти, които са други бизнеси, искащи да улеснят разплащанията и счетоводството си. В дебитните карти всеки служител получава определен лимит от сума, като различни функционалности позволяват те да се използват в определен период от време в определена държава и др.

Финтех компанията, която работи в 32 държави, е с централа в Лондон и е основана през 2018 г. от Христо Борисов, Бойко Караджов и Константин Дженгозов. Подкрепена е от инвеститори като Lightspeed Venture Partners, Greenoaks, QED Investors, Earlybird Digital East и Eleven Ventures, като представители на част от тях присъстваха на откриването на новия офис на Payhawk.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:59 | 27.01.23 г.
fallback
Още от Стартъпи виж още