IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Starlink е провела обещаващи преговори с Apple за съвместна работа

Те са свързани с една от новите функции в iPhone 14

09:56 | 09.09.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Jordan Vonderhaar/Bloomberg
Снимка: Jordan Vonderhaar/Bloomberg

Илон Мъск обяви, че компанията му SpaceX е провела обещаващи разговори с Apple за използването на сателитните услуги на Starlink в подкрепа на новата функция на iPhone 14 за спешни SOS сигнали, предава Ройтерс.

„Проведохме няколко обещаващи разговора с Apple относно свързаността на Starlink”, посочи Мъск в туит. „Със сигурност връзката от космоса до телефона работи най-добре, ако софтуера на телефона и хардуера се адаптират към базирани в космоса сигнали, докато Starlink изцяло емулира клетъчна кула“, коментира той.

При представянето на iPhone 14 в сряда Apple заяви, че е избрала фирмата за сателитни услуги Globalstar за свой партньор във връзка с функцията, която помага на потребителите да изпращат спешни съобщения от отдалечени локации.

Apple заяви, че е отделила 450 млн. долара от своя фонд за производство за сателитна инфраструктура, за да поддържа услугата, която в момента е достъпна в САЩ и Канада.

Американският телекомуникационен оператор T-Mobile заяви, че ще използва сателити Starlink, за да предостави на мобилните потребители достъп до мрежата в някои части на Съединените щати, като ще даде възможност да свързват мобилните си телефони директно със сателитите в орбита.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от IT и телекомуникации виж още

Коментари

Финанси виж още