IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Елена Маринова: Големи IT компании и фондове искаха "Мусала Софт"

Темата с кадрите ще продължи да бъде предизвикателство пред IT индустрията, каза президентът на компанията

19:18 | 27.10.22 г.

Интересът за придобиване на "Мусала Софт" ставаше все по-концентриран и по-интензивен във времето, а предлаганата цена растеше. Интересът беше отвсякъде - и от европейски компании, и от азиатски, и от американски – навсякъде, където IT секторът е развит. Това разказа Елена Маринова, президент на "Мусала Софт", в предаването „Бизнес старт” по Bloomberg TV Bulgaria, след сделката за придобиване от страна на ARICOMA Group.

„Централна и Източна Европа е интересно място заради качеството на хората и заради географската си поставеност. Всяка компания, която иска да разшири възможностите и капацитета си в този регион, гледа и към България“, посочи Маринова.

Тя допълни, че са водени разговори за придобиването с големи технологични компании – Microsoft, големи индийски гиганти, инвестиционни фондове от много голям мащаб. „Сделката с ARICOMA Group се случи доста бързо, но за това има предистория, защото с някои от мениджърите на компанията се познавам от по-рано – като познати на познати в рамките на IT сектора, където всички се познаваме, не само в България, но и по света“, сподели гостът.

Маринова посочи, че след придобиването в краткосрочен план "Мусала Софт" запазва своята оперативна независимост. Нямаме изискване за моментално сливане към техните структури. „Една от големите цели на ARICOMA Group е излизане на някоя от световните борси в следващите три до пет години”, каза събеседникът.

Темата с кадрите ще продължи да бъде предизвикателство пред IT индустрията. Затова търсим варианти, както за задържане на служителите в компанията, така и за намиране на начини за взимане на хора от трети страни, каза още Елена Маринова.

Вижте целия разговор във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:18 | 27.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от IT и телекомуникации виж още

Коментари

Финанси виж още