IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руската икономика ще се свие с под 3% през 2022 г.

Инфлацията в страната ще достигне до 13% през тази година, прогнозира първият вицепремиер на Русия Андрей Белоусов

19:00 | 29.08.22 г. 2
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Руската икономика ще запише спад от под 3% през 2022 г., а инфлацията ще бъде под първоначално прогнозираните нива. Това каза първият вицепремиер на Русия Андрей Белоусов, цитиран от Ройтерс.

По думите му брутният вътрешен продукт (БВП) на Русия ще се свие "с малко над 2%" през тази година, а през 2023 г. понижението ще бъде в размер на "не повече от 1%".

Най-скорошните прогнози на икономическото министерство от средата на август предвиждаха намаление в БВП от 4,2%, след като по-рано очакванията бяха за спад от над 12%, който би бил най-големият от средата на 90-те години на миналия век.

Очакванията за инфлацията също показват значително подобрене. Според Белоусов инфлацията ще е средно 12-13% през 2022 г., което е под първоначалните прогнози.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Войната в Украйна виж още

Коментари

2
rate up comment 7 rate down comment 3
Скъсана_Ушанка
преди 1 година
До: zelka007 Нет, у нас таких траля на очень ниской уровень как етот, очень многа есть. С лопата ринеш ги.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 4
zelka007
преди 1 година
Р?РРРСРСРСС ... Фащай трена и право в Питер , я какъв оптимизъм на талази иде от ТАСС ... Там ще се цаниш да тълкуваш философските трактати на медведев , през почивките на малките неонацистчета , м/у военните им обучения ... :))) ... естествено на поход сред природата на Сибир в палатки ... Прелест ! ... Даже може некоя местна тьотка да ти се върже на мустака и словореда ... Не е препоръка за емиграция , но го премисли !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още