fallback

Атака над руска военна база уби 11 души и рани други 15

Дори 100 хил. руснаци да умрат, това няма да спре Кремъл, смята украинският президент Володимир Зеленски

10:02 | 16.10.22 г. 10
Автор - снимка
Създател

Единадесет души са мъртви, а други 15 са ранени, след като двама въоръжени мъже нападнаха руска военна база в събота, съобщи Ройтерс, позовавайки се на информация от военното министерство.

Според информационната агенция "РИА новости" нападението се е случило във военна база в югозападния регион Белгород, докато се е провеждало обучение на доброволци, изявили желание да се включат във войната в Украйна. Според руското министерство на отбраната двамата нападетели са били застреляни след атаката.

"Ужасно събитие се случи на нашата територия, на територията на едно от военните ни разделения", каза управителят на региона Вячеслав Гладков в свое видео обръщение в социалната мрежа Telegram.

"Много войници бяха убити и ранени... няма жители на Белогрод сред ранените и убитите", увери Гладков. Той не спомена колко са били убитите, но според независими руски медии броят им е бил по-висок от обявения.

Според военното министерство нападателите са били от бивша съветска република. В интервю, публикувано в Youtube, Алексей Арестович, съветник на украинския президент Володимир Зеленски, двамата нападетели са били от Таджикистан, а причина за нападението е бил спор, свързан с регилията.

В събота вечерта, когато се маркира краят на 234-я ден от инвазията в Украйна, държавният глава Зеленски посочи, че дори 100 хил. руснаци да загинат във войната, това няма да накара Кремъл да размисли, съобщи Unian.

„Правим всичко, за да намалим възможността на окупаторите и способността на руската армия да носят терор по украинска земя. Последователно унищожаваме логистиката на терористите, техните складове и щабове”, каза той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:07 | 16.10.22 г.
fallback
Още от Войната в Украйна виж още