IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Склад за боеприпаси в Крим е взривен след украинска атака с дрон

Временно беше спряно автомобилното движение по Кримския мост

14:19 | 22.07.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: EPA/БГНЕС
Снимка: EPA/БГНЕС

След атака с украински безпилотен летателен апарат са се взривили боеприпаси в склад в Красногвардейския район на Кримския полуостров. Това съобщава в Telegram назначеният от Москва ръководител на Крим Сергей Аксьонов.

"Взето е решение за евакуация на населението в радиус от 5 километра от мястото на извънредната ситуация в пунктове за временно настаняване", посочва Аксьонов, цитиран от БТА.

Движението по кримската железопътна линия е преустановено, за да се сведат до минимум рисковете след атака, допълва той, предава руската агенция ТАСС.

Временно беше спряно и автомобилното движение по Кримския мост над Керченския пролив. Трафикът вече е възстановен.

Междувременно губернаторът на руската Белгородска област Вячеслав Гладков твърди, че руско село е обстрелвано от Украйна с касетъчни боеприпаси.

По думите му няма нито жертви, нито материални щети.

"В Белгородски окръг  21 артилерийски снаряда и три касетъчни боеприпаса от многопускови ракетни системи бяха изстреляни по село Журавлевка", посочва Гладков в Telegram.

Украйна засега не е коментирала информацията.

Киев получи касетъчни бомби от САЩ този месец, но обеща да ги използва само срещу места, на които са съсредоточени вражески военни части.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:20 | 22.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Войната в Украйна виж още

Коментари

Финанси виж още