IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръстът на пътниците във въздушния транспорт се забавя

Пътникопотокът през март е нараснал с 3,1% - по-слабо от увеличението от 5,6% през февруари, отчита Международната асоциация на въздушния транспорт

13:56 | 07.05.14 г.
Ръстът на пътниците във въздушния транспорт се забавя

Темпът на увеличение на пътниците във въздушния транспорт се е забавил през март според Международната асоциация на въздушния транспорт (МАВТ), обединяваща всички авиокомпании, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Пътникопотокът през март тази година е нараснал с 3,1% на годишна основа, което е по-малко в сравнение с увеличението от 5,6% през февруари.

За цялото първо тримесечие растежът е с 5,6 %. В международен план пътниците са се увеличили с 2,6% през март спрямо 5,4% през февруари. По вътрешните линии нарастването е с 4 процента спрямо 5,8% през февруари.

Това забавяне е било особено отчетливо в Азиатско-тихоокеанския регион (+1,1%) заради силното свиване на търсенето от Китай. При европейските компании увеличението е с 2% спрямо 5,7% предходния месец. Търсенето се е засилило само с 0,6% в Северна Америка спрямо 2 процента през февруари, най-вече заради суровата зима.

За сметка на това търсенето е останало голямо в Близкия изток, с увеличение от 10 процента. Малко по-силен растеж има и в Латинска Америка - от 4,7% спрямо 4,2% през февруари. В Африка търсенето е намаляло с 2,6 процента, най-вероятно заради затрудненията в Република Южна Африка (РЮА), според МАВТ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още