IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

eBay купува китайски лидер за електронна търговия за $150 млн.

13:48 | 13.06.03 г.
Автор - снимка
Създател
eBay купува китайски лидер за електронна търговия за $150 млн.
Сайтът за интернет търговия eBay реши да разшири дейността си в Китай, закупувайки 100% от капитала на местния лидер за онлайн продажби, EachNet.

Американската компания, която до момента притежаваше 33% от EachNet, ще закупи останалите 67% от капитала на компанията за 150 млн. долара в кеш. Очаква се сделката да бъде финализирана през 3-тото тримесечие 2003 г.

С над 59 млн. пазаруващи от интернет, Китай (страната с най-многобройно население в света) се нарежда на второ място в света по електронна търговия след САЩ. Според специалисти броят на онлайн клиентите в Китай ще се увеличи до 86 млн. до края на 2002 г. Очаква се оборотът от онлайн търговията в страната до 2005 г. да достигне 16 млрд. долара, сочат прогнозите на eBay.

eBay се насочи към азиатските пазари и по специално към закупуването на китайския EachNet отчасти заради наложеното от Брюксел решение, от 1 юли 2003 г. eBay да плаща данък добавена стойност (ДДС) и по-високи налози върху транзакциите на компанията на европейска територия.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:02 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още