IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първоначалните молби за помощи в САЩ нарастват до 390 хил. след ураганите

От министерството на труда обявиха още, че броят на останалите без работа вследствие на ураганите Рита и Катрина се е повишил до 363 000 души през изминалата седмица

16:02 | 06.10.05 г.
Автор - снимка
Създател
Първоначалните молби за помощи в САЩ нарастват до 390 хил. след ураганите

Първоначалните молби за помощи за безработица в САЩ за изминалата седмица са се повишили с 21 000 до 390 000 броя. От тях 74 хиляди молби за помощи са свързани със загубили работата си поради разразилите се урагани.

От щатското министерство на труда обявиха още, че броят на останалите без работа в следствие на ураганите Рита и Катрина се е повишил до 363 000 души през изминалата седмица.

След ураганите анализатори прогнозират, че безработицата, която през август се понижи до най-ниското си ниво от четири години насам- 4.9%, най-вероятно ще се повиши през септември до ниво от 5.1%.

И докато анализаторите очакват ефектът от ураганите да отнеме около един процентен пункт от ръста през второто тримесечие, според официални прогнози влиянието върху ръста на БВП на най-голямата световна икономика ще е по-малък, като основният ефект ще се прояви в изминалото преди дни тримесечие юли-септември.

Правителствените прогнози са за забавяне на ръста на заетостта с между 280 000 и 400 000 през тази година, които в голяма степен ще се компенсират през следващата година във връзка с възстановителните работи свързани с ураганите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още