IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Карлос Слим инвестира $500 млн. в Мексико, създава 34 хил. работни места

Инвестициите ще са ще са в сферата на здравеопазването, образованието, културата, опазването на околната среда и спорта

13:38 | 04.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Карлос Слим инвестира $500 млн. в Мексико, създава 34 хил. работни места

Мексиканският милиардер Карлос Слим, който е най-богатият човек в Латинска Америка и втори по богатство в света (в размер на 67 млрд. долара), обяви намерения да вложи в икономиката на страната си почти 8 млрд. песо (около 516 млн. долара) за създаване на 34 хил. нови работни места в периода на икономическа криза, пише РИА Новости, позовавайки се на местни медии.

Огромното финансовото състояние на магната, равняващо се на 8% от брутния вътрешен продукт на Мексико, се основава главно на комуникационната индустрия - Telefonos de Mexico, Altria Group, Telcel and America Movil. В началото на годината беше съобщено, че той ще инвестира 250 млн. долара в американското издателство New York Times Co.

Карлос Слим е коментирал, че решението му е взето във връзка със „сложния момент”, който понастоящем преживява страната му, а неговата бизнес група ще инвестира в „различни сектори, където инвестициите са преустановени”.

По думите на Слим, инвестициите, които ще бъдат направени през тази и следващата година, ще са в сферата на здравеопазването, образованието, културата, опазването на околната среда и спорта.

Изявлението на милиардера идва, след като мексиканското правителство го призова да подкрепи страната в периода на финансова криза и настъпваща рецесия.

В началото на годината Мексико прие национална програма за борба с финансовата криза. В рамките на тази антикризисна програма се предприемат редица мерки за подкрепа на населението, между които „замразяване” на цените на бензина до края на годината и понижение с 10% на цената на природния газ. Пресметнато е, че фиксираните цени на енергоносителите ще спестят на населението и бизнеса общо около 3,3 млрд. долара.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още