IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай спечели 146 млн. долара от Олимпиадата през 2008 г.

Печалба се оказа над два пъти по-голяма от прогнозираната от експертите

11:57 | 19.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Китай спечели 146 млн. долара от Олимпиадата през 2008 г.

Оперативната печалба на Китай от проведените през 2008 г. Олимпийски игри в Пекин е 146 млн. долара, съобщи China Daily по информация от държавното ревизионно управление. Общите приходи от миналогодишната Олимпиада са около 3 млрд. долара, а разходите – около 2,84 млрд. долара.

Посочената печалба се е оказала над два пъти по-голяма от прогнозираната от експертите. По предварителните оценки печалбата от Олимпиадата в Пекин можеше да бъде около 60 млн. долара.

Основната част от приходите от последната лятна Олимпиада са дошли от продажбата на телевизионни права за излъчване, постъпления от спонсори, продажба на билети, олимпийски сувенири и др.

Разходите са свързани с организацията на Игрите, транспорта, телевизионни транслации, като само церемониите по откриване и закриване на Игрите са стрували около 120 млн. долара.

След предишните Летни олимпийски игри в Атина през 2004 г. беше отчетена оперативна печалба в размер на 155 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още