IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доларът опитва корекция на загубите преди края на срещата на Фед

Централната банка все още няма аргумент, с който да оправдае евентуално спиране на монетарните стимули

11:53 | 30.10.13 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Доларът опитва корекция на загубите преди края на срещата на Фед

ФУНДАМЕНТАЛЕН КОМЕНТАР

Американският долар опитва да се освободи от напрежението, което насъбра през последните търговски сесии и да се отдалечи от рекордните си многомесечни дъна в основните кръстосани курсове в сряда, но все още пазарните участници са твърде предпазливи в подкрепата си към американската валута заради очакванията, че краят на днешната среща на Федералния резерв на САЩ няма да донесе промяна в текущата монетарна политика на банката и печатането на пари ще продължи.

Фед все още няма аргумент, с който да оправдае евентуално спиране на монетарните стимули заради последните разочароващи новини от трудовия пазар в САЩ. Заетостта загуби добрата възходяща тенденция от първата половина на годината, а безработицата остава висока, което е сигнал, че най-силната икономика все още не може да набере желаната инерция и да се справи без прилаганите антикризисни мерки.

Федералният резерв ще продължи да изкупува всеки месец активи на обща стойност 85 млрд. долара поне до месец март, сочат консенсусните прогнози на анализаторите. Затова днес едва ли ще има някакви изненади след края на двудневното заседание на централната банка.

До края на годината остава още една среща, което ще се проведе в средата на декември. Все още е рано да се каже, дали до тогава ще има някаква промяна, тъй като преди това ще бъдат публикувани данните за заетостта за октомври и ноември и данните за брутния вътрешен продукт, които отново могат да се окажат разочароващи заради негативния ефект от частичното спиране на държавната администрация на САЩ през първата половина на октомври.

Доларът все пак успя да лимитира последните дълбоки спадове и да се отдалечи от двугодишния връх при 1.3834, който достигна на 25 октомври спрямо еврото. Опитите за по-дълбока корекция за момента изглеждат силно ограничени, предвид дългосрочният негативен фундамент, който вероятно ще продължи да дестабилизира щатската валута.

ТЕХНИЧЕСКИ КОМЕНТАР

EUR/USD

Нивата около 1,3830 се оказаха повратна точка за възходящия тренд при двойката. Точно там бе разположена правата, начертана по върховете от месец март насам.

Опитите на щатския долар за по-дълбока корекция се засилват, но преди това трябва да се справи с подкрепите при 1,3710 и 1,3652.

GBP/USD

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 03:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 6 rate down comment 1
Jorkata
преди 10 години
Напълно съгласен. Кака Джанет като седне на стола на чичо Бен - това ще й е първата работа - да увеличи QE.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 1
Gold Zombie
преди 10 години
Това, над което умуват в момента във ФЕД, изобщо не е кога и с колко да започнат да намаляват QE. Чудят се как да съобщят, че всъщност вече се налага увеличаване на QE. Напълно убеден съм, че нещата вървят точно в тази посока.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още