IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститорите чакат още знаци от Фед

Данни за икономиката на САЩ и Европа ще движат пазара през седмицата

08:50 | 24.08.15 г. 3
Инвеститорите чакат още знаци от Фед

Пазарите очакват с нетърпение следващия ход на Китай, след като през изминалата седмица се появиха още признаци на забавяне на втората по големина икономика в света, коментира Ройтерс. Задаващите се предсрочни избори в Гърция и конференцията, организирана от Федералния резерв на САЩ, също приковават вниманието на инвеститорите през следващата седмица, които ще чакат сигнали кога САЩ възнамеряват да повишат лихвените проценти.

В понеделник се очакват водещи индикатори за японската икономика, а Фед ще обяви националния индекс за активност (CFNAI).

Във вторник ще излязат данните за второто тримесечие за германския брутен вътрешен продукт. Също във вторник се очаква индексът на цените на жилищата, потребителското доверие и PMI за сектора на услугите в САЩ.

В сряда ще станат ясни разходите на американския бизнес за дълготрайни стоки през юли.

В четвъртък ще се проведе симпозиумът Jackson Hole, организиран от Фед, който ще разгледа темите за инфлацията и монетарната политика. Инвеститорите очакват да получат повече яснота за следващия ход на централните банкери.

Също в четвъртък САЩ ще изнесе данни за брутния вътрешен продукт и броя на подадените заявления за безработица. От Япония пък чакаме данни за безработицата, инфлацията и продажбите на дребно.

В петък вниманието се насочва към Стария континент, където Швейцария и Великобритания ще изнесат данни за брутния вътрешен продукт, а Германия ще публикува данни за инфлацията, продажбите и бизнес климата.
От САЩ пък чакаме данни за потреблението.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:21 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 6 rate down comment 7
Tyrista
преди 8 години
rate hike Q3-15
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 3
Jorkata
преди 8 години
Сега вече се чака да кажат га ша пуснат печатарката пак на пълни обороти. Тоя път гаранция ще праскат по 100 милиарда на месец.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 4
michaelis12
преди 8 години
и да чакат и да не чакат, борсата си пада кат камък, дай да видим Фред кво ше напрай освен да пусне QE 16 .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още