IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕЦБ ще стане свидетел на по-висока инфлация, но не точно предпочитаната

Растящите цени на петрола и по-слабото евро означават, че прогнозите на банката отпреди по-малко от месец може да бъдат ревизирани нагоре през 2017 г.

21:12 | 30.12.16 г. 9
<p>
	Марио Драги.<em> Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Марио Драги. Снимка: Архив Ройтерс

Президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги предстои да стане свидетел на по-висока инфлация, но не и предпочитаната. Растящите цени на петрола и по-слабото евро означават, че прогнозите на банката отпреди по-малко от месец може да бъдат ревизирани нагоре през 2017 г. И макар че това са добри новини за ЕЦБ, която не може да постигне целта си за инфлацията вече близо четири години, те същевременно биха прикрили продължаваща слабост в икономиката на еврозоната, коментира Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 22:52 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 0 rate down comment 0
Иван Митев
преди 7 години
При запазване на сегашното грешно управление на Еврозона, ЕЦБ ще стане свидетел не само на инфлация, а и на катастрофална криза.За устойчив европейски просперитет е необходима Еврозона с подобрено управление.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 0 rate down comment 1
kloynat
преди 7 години
марио гаргамел драги не му останаха много ила4и спря да вади заи4ета от рькава понеже фед е по големият маг но за разлика от много други централни банки гаргамел е минал ве4е на максимата по добре не прави нищо вместо да правиш глупости 4е падне *** ама се иска 4екане
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 5 rate down comment 2
scott
преди 7 години
кое?Мож ли да наречеш некой със 1 милка у банката и 10 милки дълг върху нея "БОГАТ". Тез, показно "благосъстоятелните" мож да имат пари и некъв стандарт. Ама немат КОНВТРОЛ! САМОВТЪРПЕВАТ СИ АРБАЙТ МАХТ ФРАЙ без да знаят че, фрай е никой дан ти заповедва, да работиш нещо абстрактно без усилиес, да немаш ДУМАТА ТРЕБВА у речника си.Глобализасион учи ли на тва? Некой у световен мащаб казва ли, че БВП е пристотиа-измерител?Е, ше разбереш кво ти говоръ, когат кукрловодите обърнат играта. От скука, от нужда или от какнотоитам си решът. Тогаз ше видиш как глобалниа граждани ше предпочете да е мъртъв, отколкото работещо-жив. Дан си от тех?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 8
emilioner
преди 7 години
Престанете да ме изумявате бе!Светът има нужда от тези пари,развиващите се страни в азия имат нужда от системата разработена от векове в европа която гарантира стойността на парите,там нямат тая стабилност и системно натрупване на статистика спазване на законите и договорните взаимноотношения. трябва да се печатат още и още за да стигне труда на тези народи до тези на запад,много добре се стартира процеса наречен глобализация той разпръсна богатството нашир и надлъж четете стастиката толкова голяма част от човечеството никога не се е замогвала толкова много колкото в периода на глобализацията,който има ъкъл ги вижда тия неща виждат се между редовете на новините който няма вярва на популстката риторика на прости политици.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 7 rate down comment 1
lozkhris
преди 7 години
Драги просто нямаше избор - печатницата на САЩ беше толкова напред с материала,че беше необходимо да се направи нещо от рода " с вашите камъни по вашата глава",за да може еврото да падне до справедливите си нива или по-надолу за да се подкрепи германския износ /и отчасти френския/.Големият проблем си остава обаче "Европа на две скорости".Докато ЕЦБ се е концентрирала, досущ като ФЕД само и единствено в корпоративните печалби на големите, ситуацията за масите надолу ще се влошава.Квинтесенциалният проблем в момента е да не се намеква и за миг за каквото и да е "затягане" на паричната политика,защото това ще върне еврото моментално /имам предвид за часове, не за дни / на нива от поне 1.10-1.15 долара - не защото еврото е баш много силно, а просто защото доларът е пълен шит,непокрит с нищо,освен с 20 трилиона дълг.Това обаче ще тласне инфлацията още надолу/петролът ще стане евтин/и окончателно ще убие корпоративните печалби.Така че изход няма - ще продължат с веселбата ала ФЕД
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 8 rate down comment 0
Stone_Kold
преди 7 години
Споко де ше го крепат и от страна на саш и европата и ще е ночно там където я искат котировката
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 1
supertrader
преди 7 години
Еврото е на ръба на бръснача - сега падне ли под 1 за долар, това означава че ще отиде до 0.8 а стигне ли там следващата спирка се казва - няма евро И това е единственния начин да бъдат спряни вече.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 1
supertrader
преди 7 години
Нищо не печатат, те са фабрика за нови още по високи дългове. Нормално дълговете произвеждат дефлация, докато не спрат с тези спасявания и "печатания" на дългове дефлацията ще бушува здраво. Когато се "упростят" или по точно не се платят дълговете те ще се превърнат в новонапечатани пари, но дълговете могат да нарастват до безкрай когато плащанията по старите се извършват с пари взети пак в заем - нови дългове. Елементарна математика, а иначе се нарича ограбване това което правят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 1
nobel
преди 7 години
Ех колко много им се иска на Марио и компания да си продължат да си печатат. А поводи за това дал господ. Я няма да е достигнато "целевото ниво" на инфлацията или ще има "високи нива на несигурност". И естествено Brexit и началото на управлението на Доналд Тръмп също крият "допълнителни рискове". " Продължаващата слабост в икономиката на еврозоната" какво друго е, освен повод да печатаме още и още. Ама нали улесненията бяха точно за да се преодолее въпросната слабост. Е, лекарството не действа - значи трябва да увеличим КОЛИЧЕСТВОТО. Белким подейства. Но явно всеки, който е употребявал този наркотик - възможността да печаташ пари е окончателно и безнадеждно пристрастен
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още