IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Иде ли краят на едно дългогодишно сътрудничество?

Месец преди референдума за независимост шотландците продължават да са изправени пред дилема

08:15 | 22.08.14 г. 4
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 23:51 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 1
vzhekoff
преди 9 години
Аз не виждам противоречие с казаното от вас, дори го намирам за еднопосочно. Съгласен съм и с колегата 3, просто коментирам, че така написани числатав статията (която е превод) издават известна насоченост.Така или иначе ако сме за федерална европа, трябва да приемем, че националните държави ще почнат да западат за сметка на хлабави федерации.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 5
Стоян Петров
преди 9 години
Шотландия няма да се отдели от съюза. Елементарно!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 0
Boicho Popov
преди 9 години
Трябва да се има предвид, че на националистите им трябва само обикновено мнозинство в гласуването, за да се стигне до край на съюза. Очевидно и това издава опасения... Все още нищо не е решено!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 6
vzhekoff
преди 9 години
"Според проучванията само една трета от четири милиона гласоподаватели ще гласуват в полза на независимостта. Половината искат да продължат да са британци. Но една значителна част от избирателите все още не са взели решение." - типична пропаганда - ако половината искат да са британци, а една трета - да се отделят - останалата "значителна част", а всъщност само 1/6 няма никакво значение, половината си е половина и цялата 1/6 да иде за отделяне - пак ще е на кантар. Явно някой го е страх от референдума - току виж не били така силите ами обратно.... Така или иначе ще има доста такива референдуми в ЕС - Каталуня, Шотландия (а още на другия ден след потенциалното й отделяне - Ирландия), Зюд Тирол в Италия и т.н. В крайна сметка за що в една все по-ясна федерация като ЕС да трябва някой друг да ти обира кинтите ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още