IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Устройствата, които нямаше да съществуват без публично финансиране

От летящ мотоциклет до проследяващо устройство за деца, това са джаджите на близкото бъдеще

17:35 | 03.08.14 г.
Устройствата, които нямаше да съществуват без публично финансиране

Бързият успех на публичното финансиране позволи на бял свят да излязат някои впечатляващи устройства, които иначе не биха преминали ранните фази на разработка. Рискът, свързан с премиерата на такива нови и неизпробвани продукти, вече може да се пренасочи към поддръжници на проекта, които окуражават иноваторите да преследват мечтите си. С толкова много и различни продукти, избрахме петте най-интересни устройства, които имат шанса да променят бъдещето на потребителската електроника, пише MarketWatch.


1. Panono

Ако поне веднъж сте използвали режима за панорамни снимки на цифровия си фотоапарат или смартфон, вероятно знаете колко страхотни резултати могат да се получат. Проблемът е, че ако в момента на снимането в кадър влезе движещ се обект, панорамната снимка се проваля. И тук на сцената излиза Panono – специализиран фотоапарат за панорамни снимки, който има сферична форма. Нужно е единствено да го хвърлите във въздуха или да го държите в ръка, а той върши останалото – перфектни 360-градусови изображения.

2. ЕO1

Изкуството, изобразено върху дигитален носител, е не по-малко впечатляващо, но проблемът е, че на пазара няма устройство, което е изцяло посветено на изкуството. До този момент. ЕO1 е дисплей с рамка и висока резолюция, в който е вграден компютър. Джаджата може да се закачи на стената и да показва произведения на изкуството, които компютърът е изтеглил от интернет. Всичко е точно толкова просто. Устройството изглежда като празна рамка на картина – то няма характерен панел или бутони, а интерфейсът е ненатрапчив, за да не измества фокуса от произведенията на изкуството. Последните се изобразяват на красив матов дисплей с резолюция от 1920 х 1080 пиксела. Идеята е изкуството да стане по-достъпно и да влезе в домовете на хората, които нямат възможност да си позволят истинските картини.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 01:52 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още