IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Две централни банки с последните си заседания за годината в празничната седмица

Тази седмица въпреки това не ни очакват много нови икономически дании

15:39 | 23.12.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Сминка: Архив на Ройтерс</em></p>

Сминка: Архив на Ройтерс

Празничната седмица няма да е много интензивна на икономически данни. В навечерието на коледните празници предстои последното за тази година заседание на борда на Руската централна банка.

В понеделник Министерството на търговията в САЩ ще публикува доклад относно поръчките на дълготрайни стоки през ноември. Това е ключов елемент от здравето на заводския сектор в държавата. Докладът ще съдържа информация и за нивото на бизнес инвестиции, което е сравнително ниско през тази година. Икономистите смятат, че общите поръчки са нараснали с 1,2% през миналия месец.

Търговското министерство ще отчете и нивото на продажбите на новопостроени жилища през ноември, ключово за състоянието на жилищния пазар. Икономистите смятат, че продажбите на нови жилища са спаднали с 0,4% през миналия месец.

Във вторник и Централната банка на Япония ще проведе последното си заседание за тази година. Очаква се от следващата година тя да въведе промени в структурата на проучването си „Танкан“, което се извършва на тримесечна база. В същия ден Американския петролен институт ще оповести даниите си за седмичното ниво на запасите от суров петрол в САЩ.

Празничните сряда и четвъртък няма да ни изненадат със значими икономически данни, докато в петък властите в Япония ще оповестят информация за ускорението на инфлацията в страната през декември. Икономистите очакват повишението на потребителските цени в третата по големина икономика в света да достигне 0,6% на месечна база. Ще бъдат представени и данни за нивото на индустриалното производство и безработицата в Япония. От другата страна на Тихия океан в САЩ Администрацията за енергийна информация ще публикува своите изчисления за седмичното ниво на суровинните запаси в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още