Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Експерт: Радослав Миленков има качества за подуправител на БНБ

Финансовата общност очаква да се публикува информацията с резултатите от стрес тестовете, а не както през 2016 г., посочи доц. д-р Виктор Йоцов

Експерт: Радослав Миленков има качества за подуправител на БНБ

Радослав Миленков, кандидат за подуправител на БНБ. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

гледано: 2749   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Текущата работа по влизането на България в системата за банковия надзор в ЕС и работата по присъединяването във валутния механизъм ERM II очаквано бяха включени като приоритети в изявлението пред бюджетната комисия в парламента на Радослав Миленков, който е кандидат за подуправител на БНБ. Това каза доц. д-р Виктор Йоцов от Института за икономически изследвания към БАН, бивш кандидат за управител на БНБ, в предаването „Бизнес старт“ на  Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата

Според него това са приоритети както за БНБ, така и за Министерството на финансите.

"Имаше една добре изградена система с надзор на място и дистанционен надзор, която беше развалена. Точно преди кризата с КТБ през 2014 г. бяха обединени, което беше груба грешка", коментира той.

По думите на Йоцов не се очакват нови революционни промени в банковия надзор.

"Финансовата общност очаква да се публикува задълбочена информация, която да бъде достъпна и за експертите. През 2016 г. резултатите от стрес тестовете и прегледите на активите на БНБ бяха обидно оскъдни и не бяха изпратени на Европейската централна банка", напомни икономистът. Той е на мнение, че Радослав Миленков ще бъде успешен подуправител на БНБ.

„Считам, че автобиографията му е впечатляваща. Минал е през различни постове, управлявал е на високо ниво различни институции. Мисля, че ще се справи“, убеден е Виктор Йоцов.

Повече от разговора в студиото вижте във видео материала.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

3
 
0
 
2
преди 3 месеца
При наличната местна проява на разпространена в света държавна грешка за неограничавани щети от работата на централната банка (ЦБ) банковият надзор е с подсигурен провал. Сега, колкото по-добре се осъществява банковия надзор – толкова повече са възникналите щети.
ЦБ не е достатъчна за спасение от нарастващи щети.
Спасението на националното стопанство от нарастващи щети е възможно само с обществено предпазване спрямо щетите от ЦБ.
0
 
7
 
1
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
ПО ДЕЛАТА ЩЕ ГО ПОЗНАЕТЕ.

Като шеф на ФГВБ той назначи и отговаря за СИНДИКА на КТБ.

КАКВИ ПАРИ СЕ СЪБРАХА ОТ ПРОДАЖБАТА НА АКТИВИТЕ НА ФАЛИРАЛАТА БАНКА , ВСЕ ОЩЕ НЕ Е ЯСНО.

СИГУРНО Е ОБАЧЕ, ЧЕ ПО ЕДИН ДОСТА СТРАНЕН ЗА ДА НЕ КАЖЕМ ПРЕСТЪПЕН НАЧИН , най големият от активите на фалиралата банка ВЪЗБРАНЕНИЯТ оператор ВИВАКОМ се оказа в ръцете на единият от акционерите на банката - ПРЕДСТАВЛЯВАНИЯТ ОТ МИЛЕН ВЕЛЧЕВАТА ОФШОРКА ВТБ , която чрез шофьор на Стоян Марков - лицето СПАС РУСЕВ придоби струващият милиарди евра ОПЕРАТОР !!

Не питаме какво се случи с друга атрактивна собственост на фалиралата банка - ТБ ВИКТОРИЯ , която бе закупена от Петя Славова и нашумялата с последните афери нейна банка ИНВЕСТ ***.

В БЪЛГАРИЯ НЯМА КОЙ ДА ПИТА НИТО ФГВБ , нито пък неговият председател , КОЛКО ОТ МИЛИАРДИТЕ ПЛАТЕНИ ОТ ДАНЪКОПЛАТЕЦА СА ВЪРНАТИ ОБРАТНО ОТ ПРОДАЖБАТА НА АКТИВИТЕ НА КТБ!!!

Живеем филмирани в някакъв паралелен свят на виртуални реалности и напълно неясно бъдеще.

ВМЕСТО ДА СЕ ПИШАТ ГЛУПОСТИ И СЕ ПРАВЯТ ПОДОБНИ МАНИПУЛАТИВНИ ИЗКАЗВАНИЯ Е РЕДНО ДА НИ СЕ ПОКАЖЕ КАКВИ ГИ СЪТВОРИ ТОЗИ КОЙТО ИЗВАДИХА КАТО ЖОКЕР ОТ ФГВБ !!!

НЯКОЙ ЩЕ НАПИШЕ ЛИ НЕЩО КАКВО СТАВА СЪС СЪБИРАНЕ НА ВЗЕМАНИЯТА ОТ КТБ за което пряка отговорност носи въпросния "специалист" ??

Изглежда няма желаещи!

Пък и най вероятно не е за писане защото там не мирише , а вони!

Още от Бюджет и финанси
Данъчните складове ще се контролират с денонощно видеонаблюдение