IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво е бъдещето на дистанционното обучение?

Възможно ли е обучение от разстояние и за инженерните специалности?

11:43 | 28.10.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Непрекъснато работим за разкриване на нови специалности и непрекъснато се усъвършенстват дисциплините, които преподаваме в отделните специалности. Използваме анкети и анализи от студентите при постъпването им и при завършването им, също така работим и в тясно сътрудничество с бизнеса. В последните години имаме акредитирани три нови специалности. Това каза проф. д-р инж. Огнян Андреев, ръководител на катедра "Икономика, индустриален инженеринг и мениджмънт" към Стопанския факултет на Техническия университет (ТУ) в София.

"Ще се възползваме и от предимствата на дистанционното и електронното обучение, в което за съжаление някои университети вече ни изпреварват", посочи той. 

"В Техническия университет пречка пред по-широкото навлизане на дистанционното обучение е съзнанието, че студентите трябва да присъстват лично и да пипнат машината и да усетят осъществяването на процесите“, добави Андреев.

"Обучението и в инженерните направления, и в областта на мениджмънта може спокойно да бъде в насока на дистанционното обучение" заяви гостът.

Сред по-известните възпитаници на нашата катедра „Икономика, индустриален инженеринг и мениджмънт“ са Кирил Домусчиев, председател на КРИБ , Валентина Танева, съветник на президента, Делян Димитров от Булгартрансгаз, Нина Жекова от Vivacom, Християн Даскалов и др., посочи проф. Андреев.

"С Християн Даскалов работим по индивидуализирането на висшето образование във виртуалната среда. С помощта на блокчейн, записите в историята на всеки студент по всяка дисциплина – успех, знания и умения, които е натрупал, се виждат от всеки бизнесмен, който има нужда от даден тип специалист".

"Много е трудно да се подготвят няколко хиляди инженери за кратък период от един университет, ако това са изискванията на Volkswagen Group за инвестиция. Подобни специалисти обаче може да бъдат привлечени и от други бизнеси и не само от София", каза в заключение Андреев.

Повече може да видите в краткото видео или да проследите целия разговор на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още