IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Еколозите не мислят за развитието на района, каза кметът на Банско

Георги Икономов е категоричен, че ако проектът за втори лифт се забави прекалено дълго, защитниците му ще протестират в София

13:11 | 14.12.17 г.
Еколозите не мислят за развитието на района, каза кметът на Банско

Еколозите, които спират построяването на втори лифт в Банско, въобще не мислят за развитието на района. Тази група винаги тълкува нещата така, че проектите да се бавят. Така кметът на Банско Георги Икономов коментира пред Bulgaria ON AIR отказа на правителството за промяната на концесионния договор на ски зона "Банско", с което управляващите спират и изграждането на втори лифт в Банско.

Според кмета има голямо разочароване в местните жители след решението на държавата за спирането на проекта. Те са се надявали промяната на концесионния договор да стане още миналата седмица, но все още имат вяра, че това ще се случи до края на годината. 

Вчера се проведе и протест в Банско, подкрепен от няколко благоевградски кметове. Движението по главен път Е-79 бе блокирано от стотици в знак на протест срещу организации на "зелени" и еколози, които спират изграждането на втори кабинков лифт в ски зона "Банско".

"Тези хора, които "скачат" срещу построяването на магистрали и лифтове в цялата страна, не защитават българските интереси. Еколозите са група от обществото, която не е ясно кого представляват. Те не възприемат отговорите от държавата", категоричен бе Икономов.

Градоначалникът уточни, че не може да разбере защо, когато местните жители искат да се развиват, някаква група хора трябва да ги спира.

По думите на кмета отлагането на гласуването от кабинета с около две седмица на концесионния договор на ски зона "Банско" и на промяната на Плана за управление на Национален парк Пирин не е проблем. Ако нещата почнат да се бавят, банскалии ще дойдем на протест в София, предупреди обаче градоначалникът на Банско.

Вижте още във видеото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:52 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още