Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

„ФеърПлей Пропъртис“ отчита загуба за тримесечието заради коронакризата

Приходите от продажби на дружеството се свиват над 3 пъти на фона на икономическата блокада

„ФеърПлей Пропъртис“ отчита загуба за тримесечието заради коронакризата

Почивна база "Марина Хил", Черноморец. Снимка: ФеърПлей Пропъртис

„ФеърПлей Пропъртис“ АДСИЦ рязко влошава финансовите си резултати през първото тримесечие на фона на коронакризата и въведените извънредни мерки в България, показва отчетът на дружеството за периода януари-март 2020 г., публикуван чрез Бюлетин Инвестор.

Компанията отчита загуба в размер на 138 хил. лева при печалба от 5 хил. лева година по-рано, вижда се от данните.

Повече от три пъти се свиват нетните приходи от продажби на компанията – от 1,008 млн. лева през първото тримесечие на 2019 г. до 299 хил. лева през първото тримесечие на тази година.

„ФеърПлей Пропъртис“ е собственик на комплекса „Санта Марина“ край Созопол, „Марина Хил“ в Черноморец, хотелът „Св. Иван“ в Банско, както и други имоти в Паничище, Черноморец, Сандански, София. Проектът на дружеството в София е почти реализиран, като за продажба са останали едно жилище и три гаража.

Още по темата
Дружеството посочва, че над 90% от клиентите му са чужди граждани, които не могат да достигнат до имотите си, не могат и да ги отдават под наем на туристи заради икономическата блокада, както и да ползват допълнителните услуги в комплексите.

Компанията допълва в отчета, че подхожда гъвкаво при отмяна на резервации и предоставя преференциални условия за настаняване на клиенти, които не са ги отменили предвид неясното бъдеще пред летния туристически сезон.

След изтичането на тримесечието „ФеърПлей Пропъртис“ е предоговорило кредит от „Уникредит Булбанк“. До края на тази година компанията няма да погасява главницата по заема, а ще я издължи на три равни вноски през януари, февруари и март 2021 г., посочва се в доклада за дейността на компанията.

В тази връзка дружеството се задължава 30% от продажбите на имоти в Созопол, Черноморец и Банско  да се насочат за частично предсрочно погасяване за сметка на последната погасителна вноска.

През май компанията изгуби и наемателя си на „Св. Иван“ и „Санта Марина“ – дружеството „ФеърПлей Пропъртис Мениджмънт“, част от групата, заради извънредното положение.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от България
Три екипа ще разработят концепции за развитие на Централна минерална баня