IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Феърплей“ се отказва от договора за наем на хотел „Св. Иван Рилски“ в Банско

Компанията е в обективна невъзможност да посреща и обслужва клиенти заради продължаващите противоепидемични мерки, посочва се в съобщение

09:06 | 20.05.20 г.
<p>
	Стая в хотел &quot;Св. Иван Рилски&quot; Снимка: saintivanrilski.com</p>

Стая в хотел "Св. Иван Рилски" Снимка: saintivanrilski.com

Въпреки разхлабването на мерките в последните седмици наемателят на хотел „Св. Иван Рилски“ в гр. Банско се оказва от договора.

Наемателят „Феърплей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД е поискал едностранно прекратяване на договора за наем, считано от 18 май 2020 г., съобщава „Феърплей Пропъртис“ АДСИЦ чрез „Българска фондова борса“ АД.

Ръководството на „Феърплей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД мотивира своето решение с ефектите върху туристическия бранш и липсата на клиенти за туристическите услуги от въведените с извънредното положение противоепидемични мерки.

На 3 април 2020 г. компанията поиска да не плаща наем от 13 март 2020 г. до края на извънредното положение и нормализиране на обстановката в туристическия бизнес.

„Феърплей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД мотивира прекратяването на договора за наем заради удължаването на противоепидемичните мерки с действащата до 14 юни 2020 г. извънредна епидемична обстановка, които по своя характер е форсмажорно обстоятелство, което продължава повече от 2 месеца“, казва се в съобщението.

Тези обстоятелства поставят компанията в положение на обективна невъзможност да посреща и обслужва клиенти на хотела, съответно да изпълнява задълженията си към „Феърплей Пропъртис“ АДСИЦ и да заплаща наемна цена за неработещ обект.

До края на срока на договора остават 47 дни и извънредната епидемична обстановка обезмисля неговото продължаване в оставащия период от време при липсата на яснота за ползването на туристическите, ресторантьорски и други съпътстващи услуги в обекта. „Феърплей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД стопансва хотела от години и при нормални обстоятелства срокът е подновяван.

Ръководството на „Феърплей Пропъртис“ АДСИЦ ще търси алтернатива за наем на „Св. Иван Рилски – Хотел и Апартамент“ в гр. Банско.

„Феърплей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД е наемател и на обектите на „Феърплей Пропъртис“ АДСИЦ в комплекс „Санта Марина“ в Созопол. Там са отдадени басейни, ресторанти, фитнеси, магазини и други. Също така се отдават под наем апартаменти. Засега не е ясно дали „Феърплей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД ще се откаже и от плащането на наем за морския обект.

„Феърплей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД и „Феърплей Пропъртис“ АДСИЦ са част от групата на „Феърплей Интернешънъл“ АД.

Акциите на „Феърплей Пропъртис“ АДСИЦ поевтиняват с 40% в последните 12 месеца до 0,26 лв. за акция и 8,62 млн. лв. пазарна капитализация.

Материалът има информационен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава 1 акция в капитала на дружеството.

Свързани компании:

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още